Clima d'incertesa per la Covid-19 a menys d'un mes per a Nadal

Aquest divendres, si no hi ha cap problema informàtic, entra en vigor el passaport covid a restaurants, gimnasos i geriàtrics

Queden tres setmanes per celebrar Nadal i s'estén un clima d'incertesa per l'augment de la incidència de la Covid-19. De fet, i a expenses de l'evolució epidemiològica i les indicacions dels Procicat, a Rubí encara es desconeix quin format tindrà la cavalcada de Reis. 

Segons els indicadors de Salut, la situació a la ciutat ha empitjorat en els darrers dies i s'ha produït una nova mort d'un pacient rubinenc a causa del virus, elevant la xifra total des d'inicis de la pandèmia a 196. Actualment hi ha 6 veïns ingressats i els nous contagis gairebé s'han triplicat, passant de 45 en una setmana a 102 durant els últims sis dies del mes de novembre. A més, l'índex de rebrot torna a escalar fins a 424 i la velocitat de propagació de la malaltia (Rt) torna a situar-se per sobre del llindar de risc (2,25). 

No obstant això, també hi ha un creixement exponencial de les persones a la ciutat que ja han rebut la vacuna de reforç, a hores d'ara 8.400, i Salut ja ha anunciat que el CAP de Sant Genís tornarà a ser punt de vacunació massiu contra la Covid-19. 

Més info: El CAP de Sant Genís tornarà a ser punt de vacunació massiu contra la Covid-19

D'altra banda, i si no hi ha problemes informàtics que obliguen a suspendre aquesta mesura, tal com va passar la setmana passada, aquest divendres entra en vigor el passaport covid, que es requerirà per entrar a restaurants, gimnasos i geriàtrics. 

Més info: Com descarregar el passaport covid?

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar la nova mesura arran de l'increment dels contagis per Covid-19, que arriba a les portes del pont de desembre i les festes de Nadal 2021. Cal recordar que el tribunal també ha autoritzat el seu ús a cinemes, teatres o circs, sempre que hi hagi servei de restauració o ball a l’interior dels recintes. 

D'altra banda, i pel que fa a la variant òmicron, Salut ha assegurat que ja se n'ha detectat en aigües residuals, i ha anunciat que els contactes estrets de persones que puguin estar contagiades amb la variant òmicron del coronavirus hauran de fer quarantena encara que estiguin vacunats. 

Més info: Els contactes de persones contagiades amb l'òmicron també hauran de fer quarantena

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.