Compte enrere per a la tornada a l'escola

A Rubí, 10.201 alumnes d’educació obligatòria iniciaran el curs entre el 5 i el 7 de setembre

10.201 alumnes d’educació obligatòria començaran el curs escolar 2022-2023 la setmana vinent. El dilluns 5 de setembre, ho faran 1.979 nens i nenes del segon cicle d’educació infantil i 4.574 d’educació primària, mentre que el dimecres 7 de setembre s’incorporaran a les aules 3.648 alumnes d’educació secundària obligatòria. Per a 582 infants de la ciutat, el 5 de setembre serà el seu primer dia d’escola com a alumnes d’Infantil 3.

Segons informa l'Ajuntament de Rubí, del total d’alumnes d’educació obligatòria, 6.984 estudiaran a l’escola pública i 3.217 ho faran a la concertada. Pel que fa a l’educació postobligatòria, que iniciarà el curs durant el mes de setembre, la matrícula resta oberta però s’estima que cursaran aquests estudis al voltant d’un miler de joves.

Llista d'espera a les tres escoles bressol municipals

Pel que fa a les tres escoles bressol municipals de Rubí: Lluna, La Bruna i Sol Solet, aquestes recuperen la plena ocupació després de les passades restriccions per la pandèmia i començaran el curs el proper dilluns 5 de setembre amb totes les places assignades ─126 en el cas de la Lluna i 127 en les altres dues, i amb llista d’espera.

Pel que fa a la distribució de l’alumnat, el curs començarà amb la novetat de l‘obertura d’un cinquè grup a l’institut la Serreta per absorbir de forma àmplia la demanda de 1r ESO.

Durant la presentació de les dades en roda de premsa, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha dit que un ampli percentatge de famílies de la ciutat hapogn ut inscriure els seus infants en centres demanats entre la primera i la tercera opció. 

D'altra banda, l'Ajuntament assegura que a la ciutat ja s'està complint la reducció de ràtios establerta per decret, amb 20 alumnes a Infantil 3 a l’escola pública i 22 a la concertada. Pel que fa a 1r d’ESO, es manté la ràtio de 30 alumnes.

Continuant mancant places de Formació Professional

Aquest any s’amplia l’oferta de formació amb la incorporació d’una nova especialitat d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics que ofereixen conjuntament Rubí Forma i l’institut L’Estatut. També es consolida aquest any el segon grup del Cicle Formatiu de Grau Mig de Sistemes Microinformàtics i Xarxes que el centre de L’Estatut va obrir el curs passat fruit de la demanda de l’alumnat de la ciutat.

Malgrat això, per a l’Ajuntament segueix existint una "greu problemàtica" amb l’oferta de Formació Professional. “20.000 alumnes no sabran fins a finals de setembre si tenen plaça a l’FP o si tenen la plaça que volen. Moltes de les places disponibles no són les que demanda l’alumnat i moltes són d’ensenyament a distància", ha dit el regidor d'Educació, Víctor García, per afegir que falta "una FP coherent amb el territori on s’implanta i el seu teixit econòmic”. 

Més info: Uns 20.000 joves estan pendents d'assignació de plaça d'FP

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació