Concentració contra la sensació d'inseguretat a Rubí

La plataforma ciutadana SOS-Rubí s'ha desmarcat de qualsevol partit polític i no descarta noves mobilitzacions

Aquest dijous a la tarda, prop d'una vuitantena de persones s'han concentrat a la plaça de l'Estació de Rubí per protestar contra la sensació d'inseguretat a la ciutat. La concentració ha estat convocada per la plataforma ciutadana de recent creació SOS-Rubí. Una de les seves portaveus, Eva López, ha explicat que "la sensació de delinqüència és una realitat" i ha assegurat que darrerament han proliferat pels carrers de la ciutat persones en estat d'embriaguesa o drogodependents. "Estem farts de veure vidres de cotxes trencats o assabentar-nos pels propietaris que hi ha hagut robatoris en comerços", ha afegit.

La plataforma s'ha desmarcat de qualsevol partit polític, després del polèmic retuit de VOX Barcelona, que donava suport a la convocatòria de la plataforma a través d'aquesta xarxa social. "No hi ha cap afinitat política, som un moviment com el dels pensionistes o la Plataforma Rubí sense Abocadors. Sobretot hem volgut desmarcar-nos de racismes i d'històries d'aquesta mena perquè la principal motivació de la concentració era reclamar a l'Ajuntament o la Generalitat la implicació de qui faci falta i uns recursos socials reals, així com una inversió per absorbir tota la immigració i la població d'altres indrets. Més recursos policials també, que fan falta".

 
Membres de la plataforma ciutadana SOS-Rubí, durant la concentració estàtica. FOTO: NHS

Membres de la plataforma ciutadana SOS-Rubí, durant la concentració estàtica. FOTO: NHS

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat Joaquim López, qui ha fet un parlament davant les persones convocades on ha manifestat que la protesta "no va d'ètnies, races ni religions". També ha participat en el torn de paraula del públic l'activista Joaquim Òdena i altres veïns que han explicat algunes situacions d'inseguretat amb les quals s'han trobat. A la concentració d'aquest dijous també estaven presents el regidors Toni García, de Veïns per Rubí, Roberto Martín, de Ciutadans, i Josep Maria Torrente, de VOX Rubí. 

Justament la setmana passada, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, demanava per carta al nou conseller d'Interior més Mossos d'Esquadra a la ciutat, per combatre la sensació d'inseguretat a la ciutat, que considera que s'ha agreujat amb la fi de l'estat d'alarma. 

Més info: L’alcaldessa de Rubí demana al nou conseller d’Interior més Mossos d’Esquadra a la ciutat

Pel que fa a la plataforma SOS Rubí, no es descarten noves mobilitzacions en un futur.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.