La concentració de Vox punxa a Rubí

La convocatòria impulsada per la plataforma ‘España Existe’ a tots els ajuntaments del país no ha triomfat al municipi vallesà

Els ciutadans de Rubí i de tot el país han estat convocats aquest diumenge al matí a les portes dels seus ajuntaments per protestar contra el pacte de govern de Pedro Sánchez amb Podemos. Vox va fer pública aquesta convocatòria, impulsada per la plataforma España Existe, a través de les xarxes socials citant a tots els ciutadans a les 12h a les seves respectives Cases de la Vila.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat el d’impugnar el nou govern de coalició format pel Partit Socialista i Podemos i llegir un manifest dirigit a “tota la societat civil i a tots els partits polítics lleials a Espanya.”

 

Segons fonts policials recollides per la Delegació del Govern, unes 3.500 persones han assistit a la concentració de Cibeles, a Madrid. A Rubí, però, ningú no ha comparegut a aquesta manifestació, ja que la Plaça de Pere Aguilera, on es troba l’ajuntament de la ciutat, ha estat buida durant l’hora de la convocatòria. Malgrat ser la quarta ciutat de Catalunya on Vox va treure els millors resultats a les eleccions generals del 10 de novembre, cap ciutadà rubinenc ha fet acte de presència durant la crida, i tampoc ningú no ha llegit el manifest que s’ha pogut sentir a la resta de ciutats d’Espanya.

Al voltant del país, la plataforma España Existe ha exigit al Govern d’Espanya que “combati als enemics de l’ordre constitucional”, al president d’aquest que “detingui al colpista Puigdemont” i que “defensi el fonament de la Constitució que és la Unitat d’Espanya i detingui al condemnat Quim Torra.”

Més informació