El conseller de Salut podria reunir-se amb la Coordinadora per una Sanitat Pública al gener

La intenció de la Coordinadora és fer arribar al conseller les seves demandes i necessitats

La Coordinadora d'Entitats per una Sanitat Pública es va reunir ahir amb alcaldia i alguns grups municipals. En aquesta reunió, la Coordinadora va posar sobre la taula les demandes que porten reivindicant des de la seva creació i que va resultar en una manifestació que va aplegar unes 1000 persones. La principal és poder-se reunir amb el conseller de Salut, Manel Balcells, per fer-li arribar les seves necessitats. Segons explica Martín Pretel, membre de de la Coordinadora, l'alcaldessa s'ha compromès ha facilitar aquesta trobada, que podria produir-se cap al gener.

En aquesta reunió amb alcaldia i grups municipals, també es va fer valoració de la manifestació del 7 d'octubre, que Pretel descriu com "un reflex de la situació que pateix la sanitat a Rubí", i tots els representants polítics van donar suport al manifest i a les diferents necessitats que han presentat, tot i que amb alguns matisos. Alguns membres de la Coordinadora han explicat que tot i que hi ha coses que saben que no és competència del Consistori, aquest té la obligació de conèixer quina es la realitat del municipi.

Pretel ha explicat que aquesta reunió era molt important per poder canviar la situació, que s'ha vist reflexat en les dades que va donar l'enquesta de satisfacció ciutadana al CUAP Mútua, on va resultar un dels pitjors valorats de Catalunya. "El CUAP Mútua és un desastre i això s'ha de tractar obertament amb el conseller. Volem que l'Ajuntament porti un control efectiu sobre els diners públics que es deriven cap a la mútua. Si no hi ha aquesta transparència tornarem a sortir al carrer".

Més info: El CAP Mútua de Rubí, el pitjor valorat per la ciutadania

Des de la Coordinadora també han demanat que hi hagi bona comunicació entre la Mútua i el Consorci Sanitari de Terrassa, de manera que no hi hagi problemes en compartir els historials mèdics entre els dos. "A més, no ens ha arribat encara la cartera de serveis i necessitem que se'ns faci arribar el contracte que hi ha amb el CUAP per saber quina mena de formació tenen els treballadors. Volem estar informats de les gestions que fa l'ajuntament amb el cap salut", ha dit Magda Batlles, membre de la Coordinadora.

En acabar, des de l'entitat han lamentat que a la reunió que van mantenir ahir no hi hagués cap representant d'ERC, ja que sí que hi eren la resta de grups municipals, exceptuant Veïns per Rubí i VOX que no van ser convidats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.