Consells per gaudir d’una revetlla amb civisme i seguretat

Es recomana a la població que, en la mesura del possible, utilitzi material pirotècnic que prioritzi la llum en comptes del so

L'Ajuntament de Rubí informa que les agents cíviques i Protecció Civil estan duent a terme una campanya per promoure un ús responsable de la pirotècnica així com el respecte a l’espai públic i el foment del civisme durant la revetlla de Sant Joan, tenint en compte que hi ha col·lectius de persones i animals que ho passen molt malament amb el soroll dels petards. 

Pirotècnia de baix impacte sonor

El soroll dels petards suposa greuges per a diferents col·lectius, per exemple persones que pateixen trastorn de l'espectre autista o altres malalties ─Alzheimer, vertígens o altres malalties mentals─, aíxí com nadons i animals.

Més info: Com reduïm l'estrès en el nostre gos quan llencen petards?

Cal recordar que per pal·liar aquest impacte, el ple ordinari del 25 de juny de 2020 va aprovar una moció per a l'ús de pirotècnia de baix impacte sonor en les celebracions populars i s'està treballant en una ordenança municipal per a la seva regulació en l'espai i el temps

En aquest sentit, es recomana a la població que, en la mesura del possible, utilitzi material pirotècnic que prioritzi la llum en comptes del so. I, en cas d’encendre petards sonors, que aquests siguin de baix impacte.

Les persones amb una sensibilitat auditiva acusada són un col·lectiu vulnerable durant aquesta mena de celebracions. Durant la revetlla, hi ha programats diversos actes que poden ser molestos per a aquestes persones:

 • 23.45 h: Vesprada de Sant Joan (Itinerari: Pl. Pere Aguilera, pg. Pau Claris, c. Cadmo i c. Joaquim Blume).
 • 24 h: Escardilarre (Escardívol)
 • 00.15 h: Crema de la foguera de Sant Joan (Escardívol)

D’altra banda, la seguretat passa per la manipulació responsable dels petards i focs artificials. En aquest sentit, cal tenir en compte un seguit de recomanacions:

 • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics sempre en establiments autoritzats. Seguiu estrictament les instruccions de l’article. No porteu petards a les butxaques, sempre en una bossa.
 • No llenceu material pirotècnic a prop de zones amb vegetació, o a prop de zones a on hagi material inflamable acumulat.
 • Retireu dels balcons, terrasses i altres zones obertes dels edificis tot el material que pugui cremar fàcilment (fustes, teixits, paper, cartró...).
 • Recolliu els tendals i la roba estesa de les terrasses i balcons. Tanqueu les finestres.
 • No llenceu petards als balcons o des d’ells, ni tampoc dins d’espais tancats (locals, pisos, entrades d’edificis...).
 • No col·loqueu petards dins de papereres, contenidors d’escombreries, etc.
 • No deixeu fer ús de material pirotècnic als menors d’edat i estigueu sempre vigilant-los.
 • No tireu petards contra ningú, ni en llocs a on hi hagi aglomeracions de persones.
 • No utilitzeu coets que tinguin la canya trencada. No tireu coets agafats amb la mà.
 • No feu esclatar petards dins de totxanes o ampolles, etc, perquè al explotar fan metralla que pot fer molt de mal.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.