Convoquen una concentració per denunciar el cas de Brian Ríos, mort a la comissaria de Rubí

Les entitats organitzadores creuen que la mort del jove no va ser un accident i demanen que no quedi impune

Entitats locals de la ciutat han convocat una concentració el pròxim 7 de febrer, a les 19 h, davant l'Ajuntament de Rubí, per denunciar el cas de Brian Ríos, un jove colombià de 28 anys que va morir a la comissaria de Mossos d'Esquadra de la ciutat el passat 21 d’agost. El cas el va fer públic La Directa tres mesos després.

El jove va ser detingut per la Policia local a l’aparcament del Rubí Forma en estat d’embriaguesa i acusat de resistència a l’autoritat. Des d’allà va ser traslladat al CAP Mútua Terrassa, on se li haurien administrat sedants pel seu estat d’agitació. Hores després moria en els calabossos de la comissaria, sota custòdia policial. 

L’advocada que havia d’assistir al Brian quan hagués passat a disposició judicial ara s’encarrega d'intentar descobrir què li va passar al que havia de ser el seu representat. La lletrada va denunciar en el seu moment la falta d'acompanyament institucional a la família del jove, pare de dos fills, alhora que demanava la col·laboració ciutadana i nous testimonis per esclarir els fets. 

Els organitzadors de la concentració convocada per al dimarts vinent han afirmat, a través d'un comunicat, que "no és la primera mort en custòdia policial o a l'interior de presons i CIES de persones migrants que –per ara– queden en total impunitat. L'informe de la Unitat Territorial de Recerca Nord s'atreveix a afirmar que la mort de Brian Ríos va ser “natural o biològica”, contradient-se amb l'atestat policial i els informes mèdics, que parlen d'una mort per causa “indeterminada”. És per això que denunciem que la mort de Brian Ríos no va ser un accident i que Mossos d'Esquadra i el CAP Rubí-Mútua en són responsables".

Des del TOT es va preguntar a Mossos d’Esquadra quan el cas va sortir a la llum, però no s'ha obtingut cap informació al respecte.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació