"El coronavirus no és cap broma", infermera contagiada de Rubí

Entrevista a una infermera de Rubí que treballa a l’Hospital de Terrassa i ha estat contagiada per la Covid-19

Aquest divendres es va fer públic el primer cas positiu de coronavirus conegut de la ciutat, el d’un professor de l’Escola de Música Pere Burés, revelat pel Diari de Rubí.

En veure la informació, una veïna de Rubí, infermera de 34 anys que treballa a l’Hospital de Terrassa, es va posar en contacte amb el TOT Rubí per explicar el seu contagi i alertar del que molts ja sospiten: hi ha molts més casos de contagiats de coronavirus a Rubí, població que té com a referència l’hospital del Consorci Sanitari de Terrassa o Mútua de Terrassa. També és probable que a molts d’ells ni se’ls hi ha fet el test ni apareixen en cap registre. I és que la informació oficial als mitjans de comunicació no arriba o ho fa en compta gotes.

Aquesta infermera de Rubí ens explica, quan la tos no la interromp, que el coronavirus “no és cap broma. La gent encara no és conscient de la situació”. Té només 34 anys, és esportista i treballa a l’Hospital de Terrassa, on va tenir contacte fa 14 dies amb dos pacients infectats per la Covid-19. A partir d’aquest moment és confinada a casa i al cap d’uns dies desenvolupa els símptomes. “Tinc un mal de pit brutal. Això no és una grip normal”, explica.

 

S’indigna quan veu des de la finestra de casa seva persones pel carrer o “passejant el gos per enèsima vegada”. No entén que la gent es queixi perquè està avorrida o no sap què fer a casa mentre que la situació a l’Hospital de Terrassa està desbordada. “Les UCIs estan completes i les urgències pediàtriques les han hagut de canviar de lloc per fer més espai als malalts que arriben de coronavirus”.

A la indignació que sent se suma la soledat de no poder estar prop dels seus pares en aquests durs moments ja que són població de risc, ni poder ajudar als seus companys de l’hospital. No podrà tornar a treballar fins que no li facin dos frotis nasals i de laringe i el resultat sigui negatiu. Respecte al confinament assegura que “és dur però centrem-nos perquè tens molt més a perdre. Que la gent es quedi a casa seva”.

 

Segueix l'última hora sobre el coronavirus a Rubí a través de les nostres xarxes socials TwitterFacebookWhatsApp i Instagram, o a través del nostre butlletí diari.