Es crea la Taula de Benestar Animal de Rubí

Primera sessió per abordar les diferents problemàtiques associades a la tinença d’animals de companyia a la ciutat

Aquest dimarts s’ha constituït la Taula de Benestar Animal de Rubí, un òrgan de debat i treball per abordar les diferents problemàtiques associades a la tinença d’animals de companyia a la ciutat. Des del consistori informen que la taula compta amb la participació de professionals i entitats relacionades amb aquesta qüestió, a més de tècnics municipals i representants dels grups polítics de la ciutat. 

L'alcaldessa, Ana María Martínez ha explicat  que “dues de les tasques principals que el Servei de Benestar Animal té en agenda són l'elaboració del Pla de Benestar Animal i la modificació de l'Ordenança de Tinença d'Animals”. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha parlat del caràcter consultiu i participatiu de la taula: “És un espai de diàleg i treball, que ajudarà a definir actuacions futures, així com facilitar el coneixement i sensibilització de la ciutadania”.

slide (2)

slide (2)

 

Durant la primera reunió de la Taula de Benestar Animal s’ha explicat la composició i funcionament d’aquest òrgan i també s’ha presentat el Servei de Benestar Animal i Tinença Responsable, exposant el seu pressupost i programa d’actuació: promoció de la tinença responsable, animals de companyia, gats de carrer i animals domèstics i peridomèstics.

Pla de Benestar Animal

En aquesta primera sessió, també s’ha presentat el procés d'elaboració del Pla de Benestar Animal, que consta de tres fases. En primer lloc, la diagnosi, que s'ha realitzat durant el 2020 i que ha consistit en l'anàlisi qualitativa dels serveis de l'Ajuntament. En segon lloc, la fase participativa, on es recolliran les propostes de la ciutadania i es definiran les línies estratègiques. I, per últim, el pla d'acció i seguiment, que concretarà els objectius i les actuacions, la seva valoració econòmica i el calendari per a la seva execució.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.