Es crea la Taula de Benestar Animal de Rubí

Primera sessió per abordar les diferents problemàtiques associades a la tinença d’animals de companyia a la ciutat

Aquest dimarts s’ha constituït la Taula de Benestar Animal de Rubí, un òrgan de debat i treball per abordar les diferents problemàtiques associades a la tinença d’animals de companyia a la ciutat. Des del consistori informen que la taula compta amb la participació de professionals i entitats relacionades amb aquesta qüestió, a més de tècnics municipals i representants dels grups polítics de la ciutat. 

L'alcaldessa, Ana María Martínez ha explicat  que “dues de les tasques principals que el Servei de Benestar Animal té en agenda són l'elaboració del Pla de Benestar Animal i la modificació de l'Ordenança de Tinença d'Animals”. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha parlat del caràcter consultiu i participatiu de la taula: “És un espai de diàleg i treball, que ajudarà a definir actuacions futures, així com facilitar el coneixement i sensibilització de la ciutadania”.

slide (2)

slide (2)

Durant la primera reunió de la Taula de Benestar Animal s’ha explicat la composició i funcionament d’aquest òrgan i també s’ha presentat el Servei de Benestar Animal i Tinença Responsable, exposant el seu pressupost i programa d’actuació: promoció de la tinença responsable, animals de companyia, gats de carrer i animals domèstics i peridomèstics.

Pla de Benestar Animal

En aquesta primera sessió, també s’ha presentat el procés d'elaboració del Pla de Benestar Animal, que consta de tres fases. En primer lloc, la diagnosi, que s'ha realitzat durant el 2020 i que ha consistit en l'anàlisi qualitativa dels serveis de l'Ajuntament. En segon lloc, la fase participativa, on es recolliran les propostes de la ciutadania i es definiran les línies estratègiques. I, per últim, el pla d'acció i seguiment, que concretarà els objectius i les actuacions, la seva valoració econòmica i el calendari per a la seva execució.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.