Crida del Banc de Sang a donar sang i plasma durant l'estiu

Rubí acollirà diverses campanyes de donació de plasma i sang durant juliol i agost

El Banc de Sang i Teixits insisteix en la importància de continuar fent donacions de sang i plasma durant l'estiu, i és que segons l'empresa pública del Departament de Salut, seran necessàries 40.000 donacions durant el juliol i l'agost per poder atendre els malalts als hospitals. Per aquest motiu han engegat la campanya "Viu i fes viure". 

 

A Rubí, es podrà donar plasma el 23 de juliol i l'11 d'agost a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler. També es podrà donar sang el 10 d'agost en una unitat mòbil davant l'Antiga Estació i a la biblioteca municipal. 

La crida per fer donacions de sang ve arran de l'increment de transfusions respecte a l'estiu del 2019, un increment d'un 10%. A més, l'arribada de la cinquena onada del coronavirus ha reduït les donacions al voltant del 15%, mentre que el Banc de Sang assenyala que en les vacances, les donacions baixen un 30% pel canvi d'hàbits de la població.

La donació només de plasma o "plasmafèresi" consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies mitjançant un separador cel·lular, retenir el plasma i retornar la resta al donant per la mateixa via. La donació dura uns 45 minuts. Com que el plasma és majoritàriament aigua, la recuperació del donant és molt ràpida i les donacions poden ser més freqüents. Es pot donar plasma cada 15 dies.Així doncs, aquelles persones entre 18 i 70 anys que tinguin un bon estat de salut, que el seu pes estigui per sobre els 50 quilograms i que no estiguin embarassades podran ser donants de sang. Amb tot, durant tot l'estiu, es podrà donar sang en els 12 grans hospitals i en unes 200 campanyes de donació itinerants organitzades per tot Catalunya.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.