Damià Calvet insisteix en recuperar la pràctica esportiva al camp de golf pel seu benefici econòmic

El conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat parla sobre la línia d’alta tensió entre Maials i Rubí o la possible obertura d’un tercer abocador

Aquest dijous al matí, amb motiu de la inauguració de la nova unitat 115 de Ferrocarrils als tallers de Rubí, ha estat present a la ciutat el conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Els mitjans de comunicació locals li han preguntat pel camp de golf, ara en estat d’abandonament, i l'opció de reconvertir-lo en un gran parc interurbà per a la ciutadania de Rubí i Sant Cugat. Calvet ha manifestat que es tracta “d’un equipament esportiu que ha estat utilitzat com a camp de golf públic durant molts anys i que ha generat cert dinamisme econòmic”.

Tot i això, Calvet ha reconegut que a hores d’ara el camp de golf està en desús. “És aquí quan la Generalitat, a través de l’Incasòl, fa una proposta que s’ha estat elaborant tècnicament perquè gran part d’aquest àmbit es pugui cedir com a espai lliure. Per tant, estem parlant de parc i que també pugui haver una zona reservada, en major o menor dimensió, a mantenir l’ús esportiu”.

El conseller de Territori ha explicat que aquest projecte “s’està presentant” tant a l’Ajuntament de Rubí com el de Sant Cugat. “Serà en funció d’aquest diàleg que acabarem de configurar una proposta que estic segur que serà la millor per a la ciutadania”.

Respecte al projecte de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, que reivindica aquest espai verd per a la ciutadania i recentment ha presentat un avantprojecte de parc de lleure i agrari, Calvet ha dit que s’haurà “d’avaluar la bondat de les propostes formulades” i ha afegit que “ens mantenim en fer compatible el parc amb la pràctica esportiva”.

Més info: Parc natural i de lleure: la proposta de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf

Respecte les mocions presentades per ambdós consistoris contra la reobertura del camp de golf i la reclamació veïnal de deixar-lo com un gran parc, el conseller ha insistit en què són “legítimes” però “tota activitat econòmica, i l’esportiva és econòmica, és bona de mantenir”.

Calvet també ha estat preguntat sobre la solidaritat entre territoris a l’hora d’albergar abocadors o línies d’alta tensió com la que es projectarà des de Maials fins a la subestació elèctrica de Rubí, per transportar energia de camps eòlics i fotovoltaics a la ciutat de Barcelona. El conseller ha respost que “la millor solidaritat que pot tenir en aquests moments Catalunya és pensar que estem lluitant contra l’emergència climàtica de forma global que ens afecta ja. Tots hem de fer esforços”.

Qüestionat per les contraprestacions que reben ciutats com Rubí per tenir aquesta mena d’instal·lacions, el conseller ha apuntat que “pensar en estrictes termes de compensació és una mica pervers”, i considera que cal centrar-se en el repte de la lluita contra climàtica de forma global.

Per últim, el conseller també s’ha pronunciat sobre la possible obertura d’un tercer abocador a Rubí, el de Can Balasc, ha explicat que la Generalitat i l'Ajuntament de Rubí mantenen converses per conduir tot aquest procés però ha insisti en què “és un tema molt judicialitzat i hi ha sentències que s’han de complir”.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.