Desconvocada la vaga de B. Braun Surgical

Empresa i treballadors han reprès el diàleg per tornar a la normalitat

Després d'una llarga sessió de negociació, ahir a la nit es va desconvocar oficialment la vaga que havia iniciat el dimarts 14 de novembre a l'empresa B. Braun Surgical de Rubí. Ara els treballadors hauran d'escollir entre les dues opcions de conveni inicialment presentades per l'empresa amb un seguit de propostes que s'han incorporat.

Més info: La plantilla de B. Braun Surgical convoca una vaga indefinida

Recordem que l'opció A preveu un increment salarial del 5% per aquest any, una paga per beneficis i un seguit de mesures socials, entre d'altres. A més, aquesta opció també inclou una clàusula per controlar l'absentisme laboral on l'empresa deixarà de finançar al 100% les baixes per malaltia comuna a partir de la quarta baixa en un període de 12 mesos.

L'opció B contempla un increment salarial del 5,7%, però no hi hauria cap mesura de tipus social ni bonus, així com tampoc quedarien limitades el nombre de baixes que queden cobertes al 100% per l'empresa. En aquest cas, això només tindria aplicació durant 2023 i el 2024 s'haurien de reprendre les negociacions. L'opció A té una durada de 4 anys.

Durant les converses que es van mantenir ahir, l'empresa ha afegit algunes modificacions a petició del comitè a les opcions que inclouen millores per alguns sectors concrets dels treballadors, però que encara s'estan redactant i s'han d'acabar de concretar. La setmana que ve els treballadors hauran de sotmetre a votació quines de les dues opcions volen, un cop incloses aquestes noves modificacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.