El cep britànic de la Covid-19 augmenta al Vallès i canvia els atributs de contacte estret

Canvien les condicions per considerar una persona contacte estret

El Departament de Salut de la Generalitat ha detectat un augment dels casos de Covid-19 amb la variant del cep britànic al Vallès Occidental i al Vallès Oriental. El TOT Rubí ha confirmat que els rastrejadors que s'encarreguen de l'àrea territorial 'Vallès', que compren els dos vallesos, han rebut l'avís d'estar atents a "una possible influència" del cep britànic de coronavirus en el seu radi d'actuació.

Canvien les condicions per ser considerat contacte estret

Un contacte estret d'un cas positiu de Covid-19 és aquella persona que ha estat en contacte de la següent manera: En un espai tancat, durant més de 15 minuts i sense mascareta. Ara, però, i amb l'augment de la presència del cep britànic a la zona Vallès, els requisits per ser considerat contacte estret canvien.

 

En aquest sentit, es considerarà contacte estret a tota aquella persona que hagi estat en contacte amb un cas positiu confirmat de Covid-19 amb cepa britànica de la següent manera: haver compartit un espai tancat tot i portar la mascareta o haver compartit un espai obert sense portar mascareta.

Això és degut al fet que el cep britànic de la Covid-19 és més transmissible i, per tant, les mesures de seguretat i prevenció per fer-li front han de ser majors.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.