El “topless” no està permès a cap piscina pública de Rubí

Barcelona i diversos municipis catalans ja permeten a les dones banyar-se en topless a les piscines públiques

Aquest està sent un estiu molt calorós i això fa que les piscines siguin l’antídot més refrescant per suportar les altes temperatures. A Rubí, però, les dones que volguessin fer topless no ho han pogut fer a cap de les piscines públiques que hi ha a la ciutat. 

A Barcelona, Berga, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, per exemple, es pot nedar sense la part superior del biquini, i a Reus, Granollers i Girona es pot fer topless a la gespa, però no a l’aigua.

El Club Natació Rubí prohibeix el topless a les piscines exteriors i interiors. Diversos socorristes ho han confirmat al TOT Rubí, tot i que un d’ells assegurava a aquest mitjà que mai cap dona li ha preguntat sobre aquesta possibilitat. La normativa del CNR és clara, tot i que no fa esment explícit al topless: “Als diferents recintes de les piscines caldrà vestir amb roba de bany i casquet, tant per la natació com per al bany, i sense excepció d’edat. Queda exclòs del casquet, en l’ús de la piscina d’estiu i descoberta.”

Detall de la normativa del Club Natació Rubí

Aquesta és una normativa aprovada pel ple municipal donat que les instal·lacions de Can Rosés són propietat de l’Ajuntament. Fonts municipals no han confirmat al TOT Rubí si el Consistori es planteja modificar aquesta normativa en un futur, tal com ja han fet diversos municipis catalans.

El mateix succeeix amb la piscina interior del Centre Esportiu Municipal Duet Sports 25 de Setembre. Els gestors del complex han respost a la nostra consulta amb la normativa del centre, també aprovada pel ple municipal: “És obligatori l'ús de casquet de bany i banyador d'una sola peça per als homes i d'una o dues peces per a les dones. Queda expressament prohibit banyar-se amb pantalons llargs, mallots ciclistes, tops o roba no específica de bany.”

Piscines del Duet sports 25 de Setembre

 

La piscina de l’Sportenis, a Sant Muç, és privada i tampoc permet la pràctica del topless: “No està permès que les dones no portin la part de dalt del biquini i la veritat és que no és un tema que ens haguem plantejat”, respon el gestor de les instal·lacions a aquest mitjà.

Barcelona obliga totes les piscines municipals a permetre el “topless”

Des d'aquest mes d'agost les usuàries de les piscines dels equipaments municipals de Barcelona poden prendre el sol o banyar-se sense cobrir-se els pits. No tenen l'obligació d'utilitzar banyador o les dues peces del biquini, que fins fa poc encara estava vigent en alguns llocs.

Així ho ha volgut deixar clar l'Ajuntament de Barcelona, a través de la circular interna que l'Institut Barcelona Esports ha fet arribar, a finals de juliol, a la quinzena d'equipaments municipals amb piscina.

La decisió arriba després que l'Oficina per la No Discriminació (OND) del mateix Ajuntament emetés un informe, el 27 de juny, que assenyala que establir normes específiques sobre la vestimenta de les dones és discriminatori i atempta contra diversos drets.