El TSJC apreta pel 25% de castellà, però Educació diu als centres que no facin canvis

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat 15 dies a Cambray perquè executi la sentència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat dilluns 9 de maig a la Generalitat que executi de manera immediata la sentència que obliga a fer un 25% d'hores en castellà a totes les escoles de Catalunya.

En una interlocutòria, el tribunal requereix al conseller d'Educació, Josep González-Cambray, perquè en 15 dies com a molt "dicti les instruccions i estableixi les garanties de control que s'escaiguin" per fer que almenys una assignatura troncal es faci en castellà, a banda de l'assignatura de llengua catalana. A més, requereix també a l'Alta Inspecció educativa que verifiqui el compliment de les mesures i n'informi al tribunal.

Tot i això, Cambray ha anunciat que el Govern recorrerà l'"aberrant" interlocutòria del TSJC i ha assegurat que els centres no han de fer “cap canvi” en els seus projectes lingüístics. El conseller ha volgut llençar un missatge de "tranquil·litat" a les direccions, alhora que ha reclamat el "màxim consens polític, social i pedagògic" en defensa del català, en referència a la modificació de la Llei de Política Lingüística pendent al Parlament.

Més info: Concentració a Rubí per reivindicar el català a l'escola i arreu

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.