“Els fons voltors el que volen és dividir als veïns”. Marina Barroso, del Sindicat del Lloguer

El Sindicat del Lloguer a Rubí reprèn la seva activitat i ajuda a veïns que pateixen pujades de lloguer abusives

El Sindicat del Lloguer es reuneix des de fa un any per acompanyar, guiar i resoldre dubtes de veïns de Rubí que tenen problemes amb el lloguer o pateixen pujades abusives. Les sessions s’organitzen el primer i tercer dilluns de mes a la Sala Neus Català, al carrer Floridablanca 23 de Rubí. També realitzen assemblees on consensuen accions conjuntes i com encarar casos pendents de veïns.

“Cada setmana poden arribar dos o tres casos, i en aquest últim any hem resolt entre 20 i 30”, afirma Marina Barroso, una de les integrants del sindicat. Segons Barroso, “són casos de persones que els hi ha pujat el lloguer o els volen fer fora, inclús gent que dorm al carrer. Aquests són casos d’emergència on més ens costa arribar”.

Quan els hi entra un nou cas des del sindicat valoren la situació i esbrinen si afecta a més veïns del mateix immoble. Quan és així investiguen si el llogater és un fons voltor o un gran propietari i en cas afirmatiu es creen comissions de veïns i veïnes. L’estratègia principal, segons Barroso, és seguir pagant el lloguer mentre es realitzen les negociacions. “Sobretot els hi volem fer entendre que la unió fa la força. Els fons voltors el que volen és dividir i per això primer parlen amb un veí i després amb un altre”, el que provoca que sovint es trenqui la negociació col·lectiva.

 

En aquest sentit, Barroso assegura que estan esbrinant quins són els grans propietaris de Rubí i els edificis de pisos que tenen.

Entre els seus casos d’èxit es troba la baixada en el lloguer dels veïns de Sant Jordi Parc, a l’avinguda Ferrer i Domingo, que lluiten des de l’any passat contra el fons voltor Medasil perquè no els hi pugin el lloguer entre 100 i 400 euros de cop. En aquest cas han aconseguit  limitar la pujada de les mensualitats entre el 13 i el 15%. Tot i això, Marina recorda que treballen en molts altres casos i amb veïns que viuen en pisos que no estan en condicions.

El Sindicat del Lloguer a Rubí compta amb vuit persones que assisteixen presencialment a les sessions mensuals tot i que per Marina Barroso “ens falten mans perquè sempre ens entren nous casos”.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?