Els Mossos d’Esquadra alerten dels marcadors dels lladres per detectar pisos buits

Els Mossos d'Esquadra detecten un augment d'aquest procediment per robar a pisos buits

Els Mossos d'Esquadra han alertat de l'ús de senyals i marcadors que fan els lladres de pisos per detectar si el pis està buit. Segons la policia, actualment el seu ús ha augmentat i hi ha diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi.

Els Mossos consideren que per prevenir aquests tipus de robatoris, la ciutadania ha de conèixer els marcadors, per tal de saber localitzar-los en les portes dels seus propis domicilis.

Els lladres, per assegurar-se que no hi ha ningú al pis, posen com a marcadors: petits trossos de plàstic transparent, trossos petits de paper o bé fils prims de silicona o pegament dissimulats entre el marc i la porta. Tornen un temps després i si el marcador continua al seu lloc, saben que el propietari no hi és i que poden entrar sense risc.

Els Mossos d’Esquadra avisen que si es localitza un marcador a la porta de casa s’han de seguir els següents passos:

 
  1. Trucar al 112.
  2. Treure el marcador.
  3. A les escales de veïns, cal revisar les altres portes i treure tots els marcadors.
  4. Estar  alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l'edifici i trucar immediatament al 112.

Alerta per l'augment de senyals i marcadors dels lladres de pisos

La tendència és a la baixa a tot Catalunya

El cos de Mossos d'Esquadra manté la prioritat de reduir els robatoris amb força a domicili arreu del territori. Segons la policia catalana, aquest treball intensiu i la col·laboració ciutadana està donant resultats i es manté una tendència a la baixa en aquests tipus delictius que tant afecten l'esfera privada de les persones.

Les dades comparatives entre el primer semestre d'enguany i el de l'any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tot Catalunya. Aquesta problemàtica s'ha treballat des de les unitats especialitzades i les de seguretat ciutadana, coordinadament amb les policies locals, i també des de la prevenció.

Més informació