Pas endavant per recuperar el camp de golf per a la ciutadania

La Plataforma Reconvertim el camp de golf creu que l’Incasòl renunciarà a destinar-lo a aquesta pràctica esportiva

La Plataforma Reconvertim el camp de golf de Can Sant Joan anuncia que ha mantingut aquest dilluns una reunió amb el director de l’Incasòl, Albert Civit, per explicar la proposta dissenyada per la plataforma per als antics terrenys del camp de golf, en desús des del 2018, i que passa per transformar-lo en un gran parc de natural i de lleure per a la ciutadania.

Més info: Parc natural i de lleure: la proposta de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf

La plataforma, que ha valorat molt positivament aquesta trobada i la disponibilitat de l’Incasòl, empresa pública de la Generalitat i propietària dels terrenys, ha demanat formalitzar un conveni per facilitar l’ús immediat i sense restriccions de l’espai de Can Sant Joan.

Pel que fa a l’Incasòl, aquest ha explicat als portaveus de la plataforma que la cessió del terrenys als ajuntaments de Rubí i Sant Cugat serà un procés llarg, de com a mínim dos anys, i que caldrà negociar les condicions d’aquesta cessió i la gestió dels terrenys, ja que segurament la cessió no serà de la totalitat del territori.

L'Incasòl no cediria la totalitat de l'espai, i destinaria una part a ús esportiu o industrial

“Sembla, doncs, que la idea de recuperar l’activitat de golf a Can Sant Joan quedaria descartada, si bé l’Incasòl sí que es planteja destinar una part dels terrenys, encara sense determinar, a usos esportius o industrials. Aquest fet referma la tesis de la Plataforma, que és que un camp de golf a Can Sant Joan és insostenible des del punt de vista econòmic i ecològic”, expliquen a través d’un comunicat.

Per aquest motiu, la plataforma ha demanat que mentre no tingui lloc la cessió final se signi un conveni temporal entre Incasòl i els consistoris dels dos que permeti fer ús de l’espai al llarg d’aquest dos anys. Segons la plataforma, el director de l’ens s’ha compromès a treballar en aquest conveni, que podria estar enllestit de cara a finals d’any.

“L’objectiu és que la gent pugui fer ús de les més de 80 hectàrees sense cap mena de dificultat ni restricció per poder accedir-hi. A més, això evitaria que la ciutadania vagi traient o malmetent constantment les tanques, amb l’impacte econòmic que això representa per a l’Incasòl, que sempre les acaba tornant a posar, ja que al·lega que hi ha una qüestió de responsabilitat en cas d’accident o qualsevol altre situació que hi pugui haver dins del recinte”.

Tanques malmeses al camp de golf. FOTO: NHS

Tanques malmeses al camp de golf. FOTO: NHS

Petició "pública" als ajuntaments de Rubí i Sant Cugat per mantenir reunions a quatre bandes

En segon lloc, la plataforma ha reiterat la seva petició per ser inclosa en les reunions de negociació entres ajuntaments i la Generalitat. Davant d’aquesta demanda, el director de l’Incasòl ha manifestat que aquesta petició cal acordar-la amb els dos ajuntaments, per la qual cosa la plataforma ha demanat “públicament” que els dos ajuntaments, de Rubí i Sant Cugat, acceptin reunions a quatre bandes i que la plataforma sigui un "membre actiu" en la definició dels nous usos dels terrenys de Can Sant Joan.

La Plataforma ha recordat que compta amb el suport de més d’una seixantena d’entitats dels dos municipis i d’una gran part de la ciutadania, que reclama aquest espai natural per a tothom.

Finalment, la plataforma entén que el procés de negociació i administratiu pugui ser llarg, però ha demanat que es respecti el calendari i es posin tots els esforços i recursos per tal de poder tancar la cessió en el termini de màxim dos anys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.