Tres entitats de Rubí formen part de la nova plataforma ecologista SOS Vallès

Per denunciar problemàtiques i conflictes ambientals de la comarca

Una trentena d'entitats ecologistes han constituït la plataforma SOS Vallès, amb l'objectiu de denunciar les problemàtiques i conflictes de caràcter mediambientals que afecten les comarques del Vallès Oriental i l'Occidental.Entre aquestes entitats hi ha tres que són de Rubí. Es tracta de Rubí d'Arrel, la Plataforma Rubí sense Abocadors i la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf.  

 

El col·lectiu està format per una trentena de membres, entre els quals hi ha entitats, plataformes, coordinadores i moviments veïnals, que s'han agrupat sota el decàleg "El Vallès que volem". En el document plantegen els reptes i conflictes existents a l'entorn metropolità vallesà i que consideren que cal afrontar. A la vegada, volen posar de relleu la importància d'actuar en el marc de l'emergència climàtica. La plataforma s'ha presentat coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest dissabte 5 de juny. 

Hi ha altres entitats com l'Adenc, la Plataforma SOS Bosc Volpelleres de Sant Cugat del Vallès, Refem el Direccional o la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola. El nou col·lectiu defensa una nova cultura basada en el respecte pels parcs naturals, els boscos i la conservació forestal, així com el foment de l'agricultura de proximitat i agroecològica, aprofitant la presència de Parcs Agraris Protegits, com el de Sabadell. En matèria urbanística, s'oposen a la creació de macroprojectes urbanitzadors o el Quart Cinturó, que hauria de connectar, entre d'altres, Terrassa amb Granollers.

Reduir el volum de residus

En el decàleg, també defensen reduir el volum de residus en base a un criteri d'ecologia urbana, i que aposti per una producció d'energia neta renovable. A banda, també centren l'interès en afrontar els conflictes ambientals de salut pública degut a la industrialització i la contaminació del medi ambient.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.