Es posa en marxa la plantació de més de cent arbres al parc de Ca n'Oriol

La majoria d'ells són autòctons i estan relacionats amb el medi ja existent a la zona

L'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa la plantació de més d'un centenar d'arbres al parc de Ca n'Oriol. Les obres de millora del pulmó verd de la ciutat ja es troben a la recta final i amb aquesta actuació es pretén preservar el seu medi natural i cuidar la seva essència.

En total es plantaran 121 arbres, que han començat a posar-se al llarg d'aquesta setmana. De la gran varietat de nou arbrat es troben els següents tipus: 2 Acer campestre (auró blanc), 28 Acer platanoide (erable), 11 Celtis australis (lledoners), 8 Fraxinus angustifolia (freixe), 5 Pinus pinea (pi), 25 Quercus cerríoide (roure català), 15 Quercus ílex (alzina), 9 Olea europea (oliveres) i 7 Quercus rubra (roure americà). La majoria d'ells són autòctons i estan relacionats amb el medi ja existent a Ca n'Oriol. Tots ells proporcionaran nous espais d'ombra i benestar. Per a la seva plantació, s'ha tingut en compte l'ús de l'aigua, i per això han escollit uns arbres amb baix requisit hídric i amb la incorporació de detectors pluviomètrics per a un ús responsable del reg.

El projecte es basa a ampliar i millorar aquesta zona perquè sigui el punt lúdic i natural de referència a Rubí. La remodelació se centra principalment a recuperar el terreny de l'antiga "Bombonera" i integrar aquest espai al parc. Amb les obres i la plantació de l'arbrat es planteja una restauració paisatgística de l'entorn de Ca n'Oriol, traient vials antics i voreres que trencaven i dividien els dos espais de la zona. D'aquesta manera, el terreny s'uneix amb els camps agrícoles de la zona més alta i es crea una nova àrea d'estada i ombra, amb una part dedicada als jocs infantils.

La finalitat d'aquesta iniciativa és reforçar la vegetació actual per tal d'afavorir la formació d'un entorn natural, robust i saludable. Es busca crear noves zones d'esbarjo, mantenir l'equilibri ecològic, cuidar la flora i fauna i trobar espais dirigits a la calma.

El pressupost total de la plantació és de 57.558,03€.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.