Els experts trien a Rubí els millors vins catalans

La Fira del Vi tornarà a la ciutat a principis de novembre

El Celler de Rubí ha acollit aquest dilluns, per novè any consecutiu, el tast final dels Premis Vinari. Una vintena de professionals del món del vi han tastat a cegues les més de 200 referències que han arribat a la final del certamen que decideix els millors vins catalans de l'any.

Segons Esther Bachs, directora dels Premis Vinari, "per nosaltres és molt important que aquests més de 200 finalistes es reuneixin en un mateix sostre i que això ja no sigui un examen [...], ja que aquest dilluns els diferents vins venen a treure nota", i ha destacat la col·laboració de botiguers, comerciants i restauradors de la ciutat en aquests guardons.

Pel que fa a la temporada de vitivinícola, la responsable dels guardons ha explicat que el sector està patint els efectes de la pandèmia tot i que "per sort el coronavirus no afecta el raïm". A més, de condicions meteorològiques adverses, com ara temporals i plagues de la vinya. Tot i això, considera que el sector del vi català gaudeix de bona salut i ha destacat que el consumidor cada vegada pregunta més sobre el producte i les seves característiques abans d'adquirir-lo. 

Experts i representants institucionals davant la façana del Celler. FOTO: NHS

Experts i representants institucionals davant la façana del Celler. FOTO: NHS

Torna la Fira del Vi a Rubí

El tast final dels premis Vinari també ha servit per saber que tornarà a Rubí la Fira del Vi, suspesa en els dos anys anteriors a causa de la Covid-19. Així ho ha avançat l'alcadessa de Rubí, Ana María Martínez, qui ha explicat que l'Ajuntament treballa perquè es pugui organitzar amb totes les mesures de seguretat. "La previsió és que el cap de setmana del 5 de novembre tinguem la Fira del Vi com la coneixíem a l'entorn del Celler però respectant les mesures de seguretat". 

Els guanyadors es coneixeran el 8 d'octubre a Vilafranca del Penedès

Després que aquest estiu s’hagin fet públics els millors vins joves dels Premis Vinari 2021, ara és el torn de les altres categories. Una mica més de 200 vins han arribat a aquest tast final després de superar la primera fase. Són blancs, negres, escumosos amb criances, fortificats, rancis i dolços.

Sommeliers, enòlegs, membres del panell de tast de l’INCAVI i experts del sector vitivinícola català han estat els encarregats de posar nota als vins aquest dilluns a Rubí. Els que tinguin millor puntuació, es donaran a conèixer a la gala de tardor que es farà el 8 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

Es recupera el tradicional sopar després del tast

L’any passat, l’emergència sanitària va obligar a prescindir del tradicional sopar posterior, tot i que es va poder mantenir el tast final al Celler. Aquest any, s'ha recuperat però en un format més reduït.

WhatsApp Image 2021 09 14 at 11.55.50

Enguany s'ha tornat a celebrar el tradicional sopar després del tast a cegues. FOTO: NHS 

Els Premis Vinari van néixer el 2013 i, des de bon començament, ho van fer lligats a Rubí i al Celler, un edifici obra de César Martinell. A banda dels millors vins, els guardons també reconeixeran una trajectòria professional del món del vi, la millor etiqueta, el millor celler, el millor tastador/a i el millor projecte ecològic, a banda de la millor iniciativa innovadora i de dinamització enoturística.

 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.