FAQS COVID-19: Què es pot fer i què no a partir d'aquest divendres?

Les restriccions per fer front a la Covid-19 se segueixen relaxant

Segueix la flexibilització de les mesures contra la Covid-19. A partir d'aquest divendres, 4 de juny, s'amplien els horaris de la restauració, els aforaments en espectacles culturals, esportius i al comerç i les trobades socials. 

Què puc fer i què no?

Puc sortir de Rubí, del Vallès Occidental i de Catalunya?

Sí. Amb la fi de l'estat d'alarma van acabar tots els confinaments perimetrals de Catalunya. L'entrada i sortida de persones al territori està permesa. 

Amb quanta gent em puc reunir?

Les trobades socials es mantenen amb el límit de 10 persones, després que s'augmentés de 6 a 10 el 24 de maig. 

Puc reunir-me amb amics i prendre quelcom al carrer?

 

Es permet el consum d'aliments i begudes en reunions en espais públics habilitats, com àrees de lleure o de pícnic, sempre que siguin de màxim deu persones. Aquest consum fins ara estava limitat i només es permetia si els àpats tenien relació amb sortides escolars o activitats educatives.

Què passa amb la restauració?

S’amplia l’horari de la restauració, que podrà obrir a les 6 h del matí fins a la 1 h de la matinada. L’aforament està limitat al 50 % a l'interior dels locals i el màxim de persones per taula és de 6, a excepció que es tracti de la bombolla de convivència. A més, també es pot consumir a la barra amb una separació interpersonal d’1,5 metres entre clients. També podran obrir els establiments de restauració que són dins d'equipaments esportius i culturals, com sales de concert, teatres o cinemes.

I amb el comerç? 

L'aforament del comerç, mercats no sedentaris i fires mercats s'amplia al 70%. A més, les botigues de convivències i els annexos a les benzineres poden obrir fins a la 1 h. 

Com queda l'àmbit cultural?

L’aforament en la cultura s’ampliarà fins al 70%. L'aforament podrà ser del 20% d'ocupació en activitats culturals a l'aire lliure que se celebrin en recintes amb capacitat per a més de 15.000 persones. Fins ara hi havia un màxim de 3.000 persones a l'aire lliure, que seguirà així per als locals més petits.

Què passa amb l'esport?

Les activitats esportives federades ja es desenvolupen amb relativa normalitat i limitació en l'aforament als recintes. L'aforament podrà ser del 20% d'ocupació en activitats esportives a l'aire lliure que se celebrin en recintes amb capacitat per a més de 15.000 persones. Pel que fa als gimnasos, l'aforament passa del 50% al 70% 

I el de l'educació?

A les universitats l’aforament màxim es manté al 50%, xifra a la qual es va arribar el 24 de maig

Hi ha multes si no es compleixen les mesures?

Sí. Les sancions econòmiques per incomplir alguna de les restriccions poden anar des dels 300 fins a un màxim de 600.000 euros per l'incompliment de les últimes mesures.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.