Les farmàcies de Rubí ja poden derivar al CAP les persones amb símptomes de Covid-19

També a qui hagi estat en contacte estret amb algun cas positiu

Des d'aquesta setmana, 19 farmàcies de la ciutat actuen com a punts de derivació, informació i conscienciació sobre la Covid-19. Es tracta d'una iniciativa que ja s'ha provat en altres municipis, i està impulsat pel Servei Català de la Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. 

La clientela de les farmàcies adherides a la campanya, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Rubí, trobaran informació sobre el coronavirus, com actuar per prevenir-lo i tractar-lo. En cas que el professional farmacèutic sospiti que alguna de les persones ateses pot estar contagiada o haver estat en contacte estret amb algun cas positiu, omplirà un full de derivació que el ciutadà haurà de lliurar al personal sanitari del seu centre d'atenció primària (CAP).

 

Segons el consistori, l'objectiu d'aquest projecte és que les farmàcies es converteixin en un punt de derivació de la ciutadania als centres d'atenció primària gràcies a la seva expertesa en la detecció de possibles contagis de Covid-19 i que donin resposta a les preguntes més freqüents de la població, com poden ser les relacionades amb els símptomes i el seu tractament, o amb el que cal fer en cas d'haver estat en contacte amb un cas positiu.

La iniciativa té com a lema 'A Rubí, aturem junts la cadena de transmissió de la Covid-19'. Segons la regidora de Salut Pública, Marta Oliva, el coneixement dels farmacèutics comunitaris és molt útil  a l'hora de resoldre dubtes de la ciutadania. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.