Fem una visita a les antigues piscines de Castellnou

El vandalisme ha estat constant i només queda l’estructura de les instal·lacions agonitzant pel pas del temps

El cartell de l’entrada ho deixa prou clar: “Prohibido el paso. Al que se coja dentro serà sancionado. Propiedad privada”. Les antigues piscines de Castellnou són avui dia el record de l’època daurada d’unes instal·lacions amb tanta fama i afluència de públic que es van guanyar el sobrenom de “la platja del Vallès”. Però això era als anys 70 i 80. Actualment són un espai en runes, d’aire fantasmagòric, engolides per la malesa i els grafitis.

L'entrada a les piscines de Castellnou avui dia

Les piscines de Castellnou es van inaugurar el 1971 i havien arribat a aplegar 4.000 persones en dies de màxima afluència. A primer cop d’ull es constata que les instal·lacions comptaven amb una piscina olímpica, altres més petites de forma rodona, un trampolí de diversos metres, graderies, una zona de bar i un minigolf.  Crida molt l’atenció els espais buits dels antics vestuaris, ara sense portes i com si fossin una espècie de nínxol.

Imatges de les piscines de Castellnou en l'actualitat

L’aspecte tètric i ple de pintades de les antigues piscines de Castellnou han fet que siguin el lloc idoni per fer sessions d’esoterisme i cacofonies. Malgrat que l’entrada està prohibida i les instal·lacions compten amb un mur de pedra de gairebé dos metres, és la temptació de molts joves que deixen gravada la seva empremta amb tota mena de grafitis en el seu interior. El vandalisme ha estat constant i no queda cap porta, sanitari o utensili de l’època que no sigui l’estructura de les instal·lacions agonitzant pel pas del temps.  

Les restes del minigolf engolit per l'herba i la malesa

Això mateix ha provocat que siguin l’escenari ideal per a youtubers, la xarxa va plena de vídeos, i per rodar escenes publicitàries com l’anunci de la Nike amb Ronaldinho i inclús el videoclip ‘Trumpets`, del DJ català de renom internacional Sak Noel.

A les piscines de Castellnou s'han fet des de sessions d'esoterisme fins a anuncis publicitaris

 

Hi ha molta llegenda negra entorn aquestes piscines i per quina raó van acabar de forma abrupta amb la seva fama. Segons el blog ‘Olvidado en el tiempo’, el diari El Caso va informar de la mort de dos joves en xocar amb el cap quan un d’ells es llençava des del trampolí amb un altre que nedava a la piscina. Aquest desgraciat accident va repercutir negativament en l’afluència de banyistes i es va convertir en atracció per als aficionats al món dels fenòmens paranormals.

Les piscines de Castellnou quan estaven obertes | Cedida per Anna Fornieles

Van adquirir tal fama que se les anomenava "la platja del Vallès" | Cedida per Anna Fornieles

Una altra raó potser més plausible és que amb l’augment l’oferta lúdica i l’auge del turisme a la platja, entressin en decadència i acabessin per tancar davant la falta de públic. De propietat privada, a finals dels 80 van ser abandonades i embargades per l’Ajuntament de Rubí. Avui dia hi ha diversos cartells que indiquen que és la instal·lació està en runes però és de “propietat privada” i en alguns dels accessos hi ha cadenats nous.ç

Part posterior de les piscines de Castellnou

A falta d’informació oficial, l’origen dels propietaris actuals de les piscines de Castellnou és desconegut ni se sap si el consistori té intenció de realitzar alguna actuació en aquest espai de Rubí.

Un dels accessos a la piscina tancat amb un cadenat

 

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?