El Gimnàs Artístic Esportiu Rubí reivindica unes instal·lacions per practicar en condicions

El club rubinenc té més d’un centenar d’associats i no pot acceptar noves altes per la manca d’espai

Amb més de 45 anys d’història a la ciutat, el Gimnàs Artístic Esportiu Rubí (GAER) és un club “nòmada”. El motiu és que cada cinc o set anys han canviat d’espai perquè no tenen cap lloc fix o prou ampli on entrenar i aquesta és la seva principal reivindicació: comptar amb unes instal·lacions en condicions per practicar un esport que atrau a un centenar de nois i noies de totes les edats.

Després de passar per sis llocs diferents, fa 8 anys aproximadament que entrenen en un espai del pavelló de Can Rosés que l’han hagut de compartir amb esportistes d’altres modalitats com el voleibol, handbol o futbol sala.  

Les restriccions per pandèmia tampoc han ajudat ja que, tot i que han deixat de compartir l’espai per poder mantenir la distància de seguretat, han hagut de distribuir als esportistes en grups bombolla i s’han reduït els dies d’entrenament a tres dies, tot i que és un esport que requereix pràctica constant.  

De fet, la manca d’espai ha obligat al club a guardar en un contenidor a l’exterior els aparells de gimnàstica. “En aquest poc espai hem hagut d’adaptar les condicions de com estaven abans, quan teníem el doble d’aparells”, explica la Gloria Pérez, tresorera del GAER.

Contenidor amb els aparells de gimnàstica que no hi caben en l'espai on practiquen els esportistes del GAER. FOTO: Redacció

Contenidor amb els aparells de gimnàstica que no hi caben en l'espai on practiquen els esportistes del GAER. FOTO: Redacció

La tresorera del club rubinenc assegura que tot i ser un esport minoritari hi ha una alta demanda per apuntar-s’hi per part d’infants i joves de la ciutat, i també de Sant Cugat, però no poden acceptar noves altes per la falta d’espai. “Els posem en llista d’espera perquè no podem abastar” diu la Gloria Pérez.

A més, explica que clubs com el GAER nodreixen d’esportistes de gimnàstica artística al CAR de Sant Cugat i a la selecció catalana o espanyola.

Des del GAER asseguren que tenir un espai propi o prou ampli per entrenar és una demanda molt antiga del club i mostren la proposta que l’Ajuntament de Rubí els hi va fer en el 2019, i com van col·laborar en l’elaboració dels plànols, per construir un edifici a l’avinguda de La Llana, que finalment no s’ha materialitzat.

Proposta i plànols de l'Ajuntament de Rubí per construir un edifici per al GAER a La Llana en el 2019. FOTO: Redacció

Proposta i plànols de l'Ajuntament de Rubí per construir un edifici per al GAER a La Llana en el 2019. FOTO: Redacció

El motiu argüit seria l’elevat cost de les instal·lacions, de tres milions d’euros, per a una sola entitat. Per aquesta raó, des del GAER van pensar en oferir també el seu espai per a la pràctica de parkour o dels escacs, i van buscar naus amb un lloguer que fos més econòmic per al consistori rubinenc, però aquesta opció tampoc va arribar a bon port.

Aquesta situació ha generat malestar entre els pares i mares dels joves que practiquen gimnàstica artística al GAER, i que reivindiquen unes millors instal·lacions per poder entrenar amb condicions.

Des del club expliquen que aquest mateix dimarts han mantingut una reunió amb el regidor d’Esports, Juan López, però per al GAER no ha tingut un resultat satisfactori, ja que “no tenen cap projecte per a nosaltres ni a curt ni a mig termini”.

Des del TOT Rubí hem contactat amb l’Ajuntament de Rubí per saber quines opcions se li han ofert al GAER, però a hores d’ara no hem obtingut resposta.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.