Indignació per l’assassinat d’un comerciant de Rubí

Prop de 400 persones es manifesten per condemnar l’apunyalament del botiguer

Centenars de persones han arribat abans d’hora a la plaça Pere Aguilera per manifestar-se en senyal de repulsa per l’assassinat del comerciant d’una botiga d’alimentació la nit de divendres passat. De la consternació per la mort del botiguer d’origen paquistanès, atacat després de robar-li una ampolla de rom, s’ha passat a la indignació.

Més info: Mor un home a Rubí, després de ser atacat amb una arma blanca

Al voltant de 400 persones s’han concentrat aquest dilluns davant l’Ajuntament de Rubí per reclamar justícia, més seguretat i baixar les banderes del consistori a mig pal en senyal de dol.

Representants de la comunitat paquistanesa han pres la paraula per recordar que “la sang és del mateix color en tots nosaltres” i que els seus compatriotes han vingut a la ciutat “per treballar i estar protegits”. En aquest sentit, han protestat pel possible mòbil de l’assassinat: “no pot ser que ens matin per un mòbil o una ampolla de rom, no hi ha dret”.

Diversos membres de la comunitat paquistanesa han pres la paraula durant la manifestació. FONT: NHS

Diversos membres de la comunitat paquistanesa han pres la paraula durant la manifestació. FONT: NHS

Syed Sheraz, coordinador de la Federació Catalana Paquistanesa, ha explicat que bona part de la família del comerciant mort, que feia vuit anys que vivia a Rubí, encara no s'ha assabentat del seu fatídic final i que probablement trigarà dos mesos a rebre el seu cos per la burocràcia de la repatriació. 

Malgrat la tragèdia, representants de la comunitat paquistanesa vinguts d’arreu de Catalunya s’han mostrat agraïts pel suport de la ciutadania. “No estem sols, tot Rubí és la família d’aquest noi”.

Durant la manifestació, les persones concentrades han exigit més reforços policials i endurir la legislació, sense fer distincions d'origen, “per protegir als ciutadans, i no als criminals”.

Tanmateix, membres de la plataforma ciutadana SOS Rubí han exigit major presència policial i han assegurat que any rere any la població ascendeix, però no ho fa de la mateixa manera el nombre de dotacions policials.  “No estem disposats a conviure amb la por”, han dit.

A la concentració també han parlat membres de la plataforma ciutadana SOS Rubí. FOTO: NHS

A la concentració també han parlat membres de la plataforma ciutadana SOS Rubí. FOTO: NHS

Un altre membre de la plataforma ciutadana ha recordat que el rubinenc mort era una persona molt estimada pels seus veïns. “Té un pare i una mare, no podem pensar que són els que han vingut de fora, són els que fet una Espanya i una Catalunya gran”. Per últim, i després de diversos parlaments, la manifestació ha acabat amb un minut de silenci.

L'associació Comerç Rubí també ha emès un manifest de repulsa per la mort "del company Hazif", i ha exigit que es prenguin mesures urgents. "Prou de gent incívica, prou de violència i, especialment, demanem respecte". 

D’altra banda, l’Ajuntament de Rubí ha informat aquest dilluns al migdia que les banderes del consistori onejaran a mig pal durant dos dies i també s’ha convocat un minut de silenci aquest dimarts a les 12 h. 

El consistori ha explicat que l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, s’ha reunit aquest dilluns amb representants de l’entitat PAK Consejo de Bienestar Social per expressar-los el seu suport personal i el de tot l’Ajuntament davant la mort violenta del comerciant de la plaça Onze de Setembre. 

Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant la mort del ciutadà rubinenc, que es va produir la nit del 8 d’octubre. El cas es troba sota el secret de sumari.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.