“La meva especialitat són les bodes”, Carmen Domínguez, propietària de Carmen Art Floral

Entrevista a la Carmen Domínguez, propietària de la floristeria Carmen Art Floral, guanyadora del concurs d’aparadors d’aquest darrer Nadal

El primer que trobes en passar la porta de la botiga de la Carmen, situada al carrer Maximí Fornés 42 de Rubí, és un ampli somriure. Un cop a dins, un establiment decorat amb un gust exquisit que li ha valgut ser la guanyadora del concurs d’aparadors d’aquest darrer Nadal. 

Carmen, quan obres la botiga?

El 30 de novembre de l’any passat. Abans estava en el número 4 del carrer Monturiol. Allà vaig estar 11 anys. Vaig canviar perquè aquí la zona és més bona i, a més, allà tenia escales i treballava en un soterrani, aquí és tot pla. Ha estat un risc perquè m’anava molt bé i sempre fa por però crec que el canvi ha sigut per a millor.

Les núvies per a les quals treballo la majoria són de fora. Igual que em trobaven allà, em trobaran aquí.

A què et dediques bàsicament en el teu negoci?

Ofereixo tot el que pots trobar en una floristeria: flor natural per a enterraments, funeràries, rams de regal, etc., però la meva especialitat són les bodes i tot el que estigui relacionat amb els casaments, des d’arreglar l’església, el restaurant, el ram de la núvia, els tocats, tot el que puguin necessitar.

L'establiment de la Carmen Domínguez ha guanyar el concurs d'aparadors de Rubí aquest darrer Nadal. FOTO: Redacció

    

Les núvies són un client complicat?

 

Volen que les atenguis, que estiguis per elles... Si tinc tant d’èxit en les bodes és perquè se’m va ocórrer, i em funciona molt bé, fer proves amb flor artificial per a cada núvia. Jo em vaig casar amb un ram que no m’agradava, no era lleig però no era el meu gust. Quan vaig començar a dedicar-me a les bodes vaig pensar que les núvies havien de veure abans el ram que portarien.

Elles miren per internet, perquè amb aquest món no pots competir, i em diuen el ram que els hi agrada. Agafem la idea, ho fem en artificial, la núvia se l’emporta, i el modifiquem si cal després de fer la prova amb el vestit per passar-ho al natural el dia de la boda. Això fa que em vinguin núvies de Girona, Tarragona, de tot arreu... És un servei que dono pel qual no cobro. Quan estan convençudes amb el ram llavors és quan fan l’encàrrec.

La Carmen en el seu taller preparant nova decoració per al seu establiment. FOTO: Redacció

   

Has guanyat el premi al millor aparador de Nadal. Què ha suposat per a tu aquest reconeixement?

Doncs una cosa molt bona perquè molta gent es pensa que he tancat. Des d’agost que vaig decidir venir-me tenia un cartell que posava que em traslladava però el client que em ve a comprar potser no ve cada setmana, sinó un cop o dos l’any. Si arriba allà i no veu res es pensa que la Carmen ha tancat.

El fet d’haver guanyat el premi ha fet que molta gent sàpiga que estic aquí i per mi això ha estat el millor.

Carmen com portes la vida d’autònoma?

Per mi ha estat complicat perquè vaig muntar la botiga en el 2008, quan totes tancaven. Posava una floristeria i la gent em deia que estava boja, flors no se’n necessiten i és el primer que et treus...però a mi m’ha anat molt bé. Has de treballar molt, això sí. A l’hivern, per exemple, treballo molt poc o res però treballo molt a l’estiu. He de fer com una formigueta, a l’estiu treballar i fer tot el que pugui per quan arribi l’hivern. Es tracta de no dir a res que no i ajustar-te al pressupost del client.

Més informació