Malestar dels veïns de la plaça de la Constitució per l'augment de l'incivisme

Excés de decibels, baralles i mostres d’incivisme constants s’han convertit en una escena habitual per aquests veïns de Rubí

Les nits d’estiu per alguns veïns de Rubí poden convertir-se en una autèntica tortura. I si no que els hi preguntin als que viuen a la plaça de la Constitució.

Música fins a altes hores de la matinada, baralles entre els clients dels bars de la zona i cops de pilota contra les parets dels edificis s’han convertit en una escena habitual per als veïns dels edificis Calipso, Boreal i Les Torres.  

 

L’incivisme ja porta temps instal·lat en aquesta plaça però arriba al seu punt àlgid en plena canícula, sobretot durant els caps de setmana. “És una bogeria, a les 12 de la nit la música està a tota pastilla, els nens juguen fins a les dues de la matinada sense parar de donar cops de pilota”. És el testimoni d’una veïna de la plaça, qui assegura que “aquí no passa ni un policia” i que no és la primera vegada que el veïnat mostra el seu atipament a cops de pancarta al balcó demanant silenci.

Les nits d'estiu dels cap de setmana són els pitjors per als veïns de la plaça de la Constitució

Però la calor no afluixa i moltes famílies prefereixen aprofitar la fresca de la nit a la plaça, on hi ha instal·lat un petit parc infantil. A això se li sumen els decibels a ritme de salsa i bachata d’alguns bars així com els crits i esbatussades entre els seus clients. “Les borratxeres i les baralles a les nits són constants”, expliquen veïns que afirmen haver trucat en més d’una ocasió a la policia sense haver obtingut gaires canvis.

De fet, sovint els hi criden l’atenció des dels mateixos edificis perquè afluixin tant de xivarri però els veïns que viuen en els pisos més baixos temen represàlies.  “La gent es queixa i els hi crida però fan cas omís i tenen por que els hi trenquin algun vidre del balcó”.