Martina Closa: “Encara que li diuen coses dolentes, la Greta Thunberg segueix endavant”

Entrevista a Martina Closa, una rubinenca d’11 anys, que ha donat una xerrada sobre la jove activista Greta Thunberg a l’espai Lectors al tren! de Rubí

La Martina Closa Puigbó té 11 anys, és de Rubí, i està molt interessada per l’activisme de la Greta Thunberg, la jove sueca que va impulsar el moviment FridaysForFuture i les vagues estudiantils pel clima.

Divendres passat la Martina va oferir una xerrada davant d’un concorregut públic a l’espai Lectors al tren! de Rubí. Allà va explicar qui és la Greta Thunberg i com va posar en marxa aquest moviment que, a hores d'ara, ha arribat a conscienciar a moltes persones de diferents edats de la necessitat d'actuar de forma urgent per salvar la Terra del canvi climàtic.

Martina com comences a interessar-te per la figura de la Greta Thunberg?

L’any passat, quan vaig veure un reportatge d’ella a l’InfoK (és un programa informatiu per al públic més jove de TV3).

Què és el més t’agrada del seu exemple?

Que va començar ella sola quan era petita, amb 12 anys. Encara que li diuen coses dolentes ella segueix endavant i creu en ella mateixa.

Divendres passat vas oferir una xerrada a l’espai Lectors al tren! Què vas explicar?

Vaig començar per presentar-me, vaig posar un vídeo i els hi vaig explicar qui és la Greta Thunberg i la vaga escolar pel clima. També vaig dir onze maneres de poder aturar l’escalfament de la Terra.

La Martina Closa davant del públic que va assistir a la xerrada que va oferir a l'espai Lectors al tren! FOTO: Cedida

Ens pots recordar algunes d’elles?

Doncs reciclar, anar a comprar a granel, no malgastar l’aigua, reduir el plàstic...

Creus que estem a temps de salvar el planeta?

Sí, però queda poc.

Hi ha una altra nena de Rubí que ha participat en el FridaysForFuture de Sant Cugat i ara esteu pensant de fer el mateix aquí. És cert?

Sí, a Rubí no s’ha fet cap i havia pensat que el podria començar amb més gent. Volia dir-ho al final de la presentació però se’m va oblidar.

Quan decidim fer una assemblea ho farem saber perquè la gent es pugui apuntar i venir a les manifestacions dels FridaysForFuture a Rubí.

El treball que vas fer i vas mostrar a la xerrada era de l’escola?

No, el vaig fer jo sola perquè vaig voler.

Què vols ser de gran Martina?

No ho sé. M’agrada molt la natura, potser un centre recuperació d’animals o alguna cosa així.