Mestres de Rubí protesten per les retallades en educació

Prop d'una cinquantena de persones es concentren a la plaça Pere Aguilera i els docents expliquen els motius de la vaga

Aquest dijous a la tarda s'han concentrat prop d'una cinquantena de persones, entre les quals hi havia mestres de la ciutat, per protestar per les retallades en educació i les polítiques del conseller Josep González i Cambray.

"Estan en joc els nostres drets com a treballadors i la qualitat de l'escola pública d'aquest país", ha dit Montse Flores, docent de l'Institut Duc de Montblanc, i encarregada de llegir el manifest.

La Montse Flores, docent de l'Institut Duc de Montblanc de Rubí, llegint el manifest durant la concentració davant l'Ajuntament. FOTO: NHS

La Montse Flores, docent de l'Institut Duc de Montblanc de Rubí, llegint el manifest durant la concentració davant l'Ajuntament. FOTO: NHS"Cal revertir totes les retallades de la pública, que fa 10 anys que dura" resava el text, que també assenyalava els efectes de les altes ràtios d'alumnes i com es tradueixen en una menor atenció per part del professorat.

Concentració de mestres a la plaça Pere Aguilera. FOTO: NHS

Concentració de mestres a la plaça Pere Aguilera. FOTO: NHS


D'altra banda, el manifest que s'ha llegit exposava la resta de motius pels quals els docents han convocat cinc dies de vaga (ja se n'han fet tres, i encara queden els dies 29 i 30 de març si no s'arriba a cap acord abans) i lamentava les molèsties que ha ocasionat secundar-la, "però volem millorar els nostres drets i els de l'educació pública".

Més info: Comencen 5 dies de vaga educativa contra la política del conseller Cambray i per reclamar millores

Durant la concentració a Rubí també s'ha volgut deixar palès que l'element central de la vaga sigui l'avançament del calendari escolar i han explicat que "és cert que ens hi oposem perquè trastoca l'inici lògic d'escoles i instituts, però que només surti això als mitjans de comunicació desvia l'atenció".

Un cartell a la concentració de professors de Rubí. FOTO: NHS

Un cartell a la concentració de professors de Rubí. FOTO: NHS

Més info: Educació aclareix que els nens podran quedar-se a l'escola a la tarda al setembre sense cost

A la lectura del manifest, Montse Flores ha recordat que la jornada laboral dels professors no acaba quan finalitzen les classes, i la vaga també està motivada per l'oposició al nou currículum que està previst que es posi en marxa el curs vinent "sense haver-se negociat amb la comunitat educativa". També s'ha protestat per la sentència que obliga a fer el 25% de les classes en castellà. 
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.