El moviment per unes pensions dignes demana un cens de persones soles a Rubí

El pròxim dimarts vindrà l’activista i economista Ramon Franquesa a la concentració de pensionistes de Rubí per parlar de la motxilla austríaca

L’assemblea del Moviment per unes pensions públiques dignes de Rubí ha acordat reprendre les activitats pels barris de Rubí a partir de la pròxima primavera i coordinar-se amb altres assemblees per participar en una mobilització d'àmbit estatal el pròxim 16 de desembre.

Des de l’assemblea també s'ha convocat a tota la ciutadania de Rubí a participar en la manifestació contra la Llei Aragonès, que pretén privatitzar part dels serveis públics, aquest diumenge 17 de novembre, a les 11 hores a l'estació dels Ferrocarrils, per anar fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on tindrà lloc la convocatòria.

Tanmateix, i com és habitual cada dimarts, el pròxim 19 de novembre, a les 10:30 h, se celebrarà una nova concentració de pensionistes a les portes de l’Ajuntament, que comptarà amb la intervenció especial de Ramon Franquesa. L’activista i professor d'economia mundial de la UB parlarà sobre el model de ‘motxilla austríaca’, que deixa en mans privades la gestió de les pensions i abarateix els acomiadaments.

 

Es tracta d’un nou sistema d’indemnització que probablement coneixeran les generacions més joves donada la precarietat del sistema de pensions actual, motiu pel qual des del moviment de pensionistes fan una crida a participar a totes aquelles persones encara no jubilades que seran les receptores d'aquesta nova proposta “que no deixa de ser una nova reforma laboral encoberta”.

Josep Ma Pijuan també ha avançat que el moviment per unes pensions dignes de Rubí ha demanat una entrevista amb l'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez,  per parlar de la situació de les persones grans que viuen soles a Rubí i quin és el pla que té l'ajuntament per atendre a aquestes persones. Tot i que a hores d’ara no hi ha una data prevista per aquesta trobada, també es vol plantejar la forma de col·laborar entre el consistori i aquest moviment ciutadà.