Multitudinària marxa de torxes feminista a Rubí

Crítiques a la gestió de la pandèmia i a la feminització de la primera línia de cures

Aquest dilluns, 8 de març, Dia de la Dona treballadora, la marxa de torxes feminista ha reunit més d'un centenar de persones pels carrers de Rubí per reivindicar que “les feministes som i serem a primera línia”, i que ha acabat tallant el trànsit a la carretera C-1413.

L’inici de la concentració ha tingut lloc a la plaça de la Nova Estació, on diverses dones joves han fet un parlament en el qual han reivindicat el paper de les feministes pel dret a l’habitatge, el dret a manifestació, contra el sistema patriarcal i “per posar sobre la taula l’educació com a una eina de canvi”.

 
El parlament i l'inici de la marxa ha sigut a la plaça de la Nova Estació. FOTO: Redacció

El parlament i l'inici de la marxa ha sigut a la plaça de la Nova Estació. FOTO: Redacció

Les joves també han criticat la gestió de la ciutat, “tots aquells racons que perpetuen la violència, per un transport públic que no protegeix les dones” i també han mencionat que “l’administració fa polítiques sense escoltar les dones i amb unes dirigents que no ens fan cap servei”.

 

A nivell local, durant el parlament també s’ha assenyalat l’església de Sant Pere, on “s’han permès discursos homòfobs” i han demanat posar fi al “un sistema heteropatriacal”.

Tanmateix s’ha criticat la gestió de la pandèmia i els pocs recursos que han tingut les dones que “es van confinar amb els seus agressors”. En aquest sentit, han denunciat “la feminització de la primera línia de cures. Això vol dir que estem més exposades als contagis que la resta”.

Per últim, també han expressat la problemàtica que suposa que l’ultradreta estigui representada al Parlament amb partits com VOX. “La seva entrada al Parlament és violència de gènere” i han assegurat que pretenen criminalitzar les dones que van assistir al 8 de març passat, alhora que han recordat que un dels primers representants polítics contagiats que va assistir a un míting multitudinari era precisament d’aquest partit. “El seu discurs només busca confrontar les dones”. 

 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.