La Nocturna reconeix els projectes solidaris de l’Associació de Veïns Les Torres i el CEF Can Mir

Ambdues entitats reben una donació de 1.200 euros cadascuna, procedents de l'euro solidari de les inscripcions de la caminada La Nocturna

La comissió organitzadora de La Nocturna, formada per membres del Centre Excursionista de Rubí i Rubí d'Arrel, ha anunciat aquest dilluns les entitats de Rubí a les quals s’ha adjudicat l’euro solidari que es recapta amb cadascuna de les inscripcions de les caminades.

L’aportació econòmica, de 1.200 euros cadascuna i corresponent a les edicions de 2018 i 2019, ha estat per a l’espai d’acollida de persones migrades i nouvingudes ‘Tots fem barri’, de l’Associació de Veïns Les Torres-Rubí 2000, i per al projecte esportiu d’integració social de joves no acompanyats i refugiats de la Casa de Can Sant Joan del Club Escola de Futbol Can Mir.

El jurat s’ha reunit fins a quatre vegades per homogeneïtzar criteris i valorar els set projectes presentats i finalment ha escollit aquests dos per la projecció de Rubí i pel seu caire solidari.

La Montse Serra, presidenta de l’Associació de Veïns Les Torres-Rubí 2000, ha assegurat que “estem molt contents d’haver rebut aquest premi. Som una associació de veïns i cada vegada, pels usuaris que tenim, hem anat adaptant-nos a les circumstàncies de la gent que ve al nostre espai. Això ens va fer crear aquest espai d’acollida on la gent pot venir a aprendre i practicar el català i castellà, a tenir un espai d’escalf i on podem trobar un punt d’unió amb les persones que vénen de fora. Moltes d’elles no tenen papers ni padró i els hi fem un acompanyament”.

Jordi Peiró, president del CEF Can Mir, també s’ha mostrat molt content. “És un reconeixement a la tasca que fem. Som una entitat amb un compromís social important. Som una entitat esportiva una mica fora de la normalitat, no ens interessa guanyar lligues ni campionats. La nostra vocació és la inclusió, formar nanos i integrar-los. Tenim una línia per a persones amb diversitat funcional, una altra per als nanos no acompanyats i refugiats de la Casa de Can Sant Joan, pel qual hem rebut el reconeixement, i una altra línia per al projecte que tenim Senegal, on col·laborem amb l’escola i una plantació a la població”.

Els portaveus de la comissió organitzadora de la caminada La Nocturna han volgut manifestar la seva voluntat d’organitzar l’edició d’enguany el 3 d’octubre, si l’emergència sanitària actual ho permet, i garantint la seguretat de tots els participants.

Falet Bosc, president de Rubí d’Arrel, ha explicat que “no sabem com estarà el panorama de la Covid-19 la primera setmana d’octubre, que és quan se celebra La Nocturna. De moment no la suspenem, tirem endavant com si l’anéssim a fer, potser amb menys participació, i amb una sortida i arribada diferent. També és probable que hàgim d’espaiar molt més la gent. Al setembre prendrem la decisió del que fem concretament”.

En aquest mateix sentit, Jordi Puig, president del Centre Excursionista de Rubí, ha reconegut que “hi ha moltes incerteses ara mateix i a l’octubre tampoc sabem com serà però la voluntat de les entitats és que hi hagi La Nocturna adaptant-nos a les mesures i circumstàncies del moment.”

La Nocturna ja compta amb 12 edicions i gaudeix d’un gran èxit de participació entre els rubinencs, aconseguint en els dos últims anys superar el miler d’inscripcions. Si enguany s’organitza no es descarta que sigui per la zona de Sant Muç i Can Roig perquè la zona permet caminar mantenint les distàncies.          

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.