Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

Una setmana més, l'historiador local i col·laborar del TOT Rubí, Jordi Vilalta, ens porta un article històric sobre un edifici emblemàtic de la ciutat, en aquest cas la casa Riba, situada als números 8 i 10 del carrer de Xile. La casa és un exemple d'arquitectura eclèctica que molts consideren com a modernista, però que en realitat aprofitaven elements d'edificis anteriors i modelaven els elements estructurals de manera capritxosa barrejant estils diversos.

Més info: La casa Riba

Sens dubte un dels esdeveniments de la setmana ha estat el festival de Los 40 Primavera Pop, que reuneix a la nostra ciutat més d'una vintena d'artistes nacionals i internacionals. L'atractiu d'aquest festival, d'entrada lliure i gratuïta, atrau cada any a unes 20.000 persones a l'Escardívol procedents tant del mateix municipi com de les ciutats dels voltants. Rubí, juntament amb Madrid, és una de les dues ciutats espanyoles que acullen aquest macroconcert.

Més info: Tot llest a Rubí per rebre el festival de Los 40 Primavera Pop

Torna a Rubí la cursa de la dona per tercer any consecutiu, que se celebrarà a la ciutat el 5 de maig a les 10h i les inscripcions ja estan obertes per tothom que vulgui participar. A la segona edició d'aquesta cursa van participar al voltant d'uns 1.600 rubinencs que van reivindicar l'esport femení en un context popular i festiu.

Més info: Obertes les inscripcions per a la tercera edició de la cursa de la dona

La festa de Sant Jordi, patró de Catalunya, està a punt d'arribar i les celebracions s'estenen arreu del territori amb una àmplia i variada llista d'activitats, i Rubí no és una excepció. Consulta aquí tota la programació al voltant de la diada que comença el pròxim dijous 18 d'abril i s'allarga fins al 25 d'abril, tenint com activitat central la fira de Sant Jordi, que ocuparà tota la plaça del Doctor Guardiet.

Més info: Sant Jordi a Rubí 2024: Tota la programació

Un fet menys agradable també ha estat protagonista aquesta setmana. Un grup de vuit o deu persones va assaltar un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat a l'estació de Les Planes, transitada per molts rubinencs, va agredir dos vigilants de seguretat, va tancar els usuaris dins del comboi i va fer pintades per tot l'exterior del vehicle.

Més info: Assalten i pinten un tren dels FGC a Les Planes i agredeixen dos vigilants

Aquesta setmana donàvem a conèixer la programació de 'La Primavera Jove' presentada per l'Espai Jove Torre Bassas, un conjunt de propostes culturals per als pròxims mesos i dirigit a la població d'entre 12 i 29 anys. El teatre, el cinema i la música són els temes escollits d'aquesta edició, i tenen com a objectiu "promoure la salut física i emocional" d'aquesta franja d'edat de la ciutadania rubinenca, a més d'oferir eines d'orientació laboral i formativa.

Més info: Tota la programació de 'La Primavera Jove' de 2024

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.