Les notícies més destacades de la setmana

Repassa tota l'actualitat dels darrers dies a la ciutat

La setmana del 29 al 5 de maig ha estat marcada per les fortes pluges de dilluns i el Dia Internacionals dels Treballadors. A Rubí, l'actualitat ha estat més viva que mai. Les novetats més signficatives han sigut: 

La família gegantera de Rubí, 2019

L'articlet de Jordi Vilalta d'Això també és Rubí va inaugurar la setmana. Aquest cop va parlar sobre la família dels Gegants de Rubí i la seva història, aprofitant una foto de 2019 quan la Colla Gegantera feia el seu 35è aniversari. Les línies del text diuen el següent: "pocs anys després de l'arribada del nou ajuntament de la democràcia, els antics gegants de Rubí, Isabel i Fernando, que havien estat arraconats des de 1977, foren rehabilitats i vestits com a catalans acomodats del segle XIX, amb el seu vestit de gala. Se'ls batejà com a Roc i Paula. La roba fou dissenyada per Maria Carbonell, figurinista de l'Esbart Dansaire."

Més info: La família gegantera de Rubí, 2019

La desconeguda masia de Can Solà

Aquesta setmana hem tingut doble ració de la secció de l'historiador Jordi Vilalta. En el text parla sobre la masia de Can Solà, la més septentrional del terme de Rubí i que està situada a l'avinguda de Castellnou. Es té documentada des de 1420 amb el nom de mas Majó, i pertanyia al castell de Rubí. 

Més info: La desconeguda masia de Can Solà

La renda familiar bruta de Rubí, per sota de la mitjana de la comarca

Rubí, amb 17.337 euros anuals de renda familiar disponible bruta, RFDB, se situa per sota de la mitjana del Vallès Occidental (19.125 euros) i de Catalunya (18.356 euros). Així i tot, la renda ha augmentat en 1.752 euros en 10 anys, donat que la RFDB el 2011 era de 15.585. Comparat amb dades d'abans de la pandèmia, també s'ha vist una millora, el 2019 la xifra era de 16.775.

Més info: La renda familiar bruta de Rubí, per sota de la mitjana de la comarca

Torna una nova edició de la cursa 'Camina, corre i balla contra el càncer infantil'

El diumenge 2 de juny es realitzarà la 7ª Cursa solidària contra el càncer infantil a Rubí. L'acte l'organitza  l'associació benèfica 'Camina, corre i balla contra el càncer infantil', formada per membres de la comunitat educativa de l'Escola Balmes.Tindrà lloc a les pistes d'atletisme de Can Rosés i tots els diners recaptats aniran a l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu. 

Més info: Torna una nova edició de la cursa 'Camina, corre i balla contra el càncer infantil'

Rubí se situa per sota de la mitjana catalana en reciclatge

Rubí se situa per sota de la mitjana catalana en reciclatge. Segons l'estudi de l'Institut Català d'Estadística en 2021, el municipi és la 12ª ciutat de més de 50.000 habitants de Catalunya que més recollida selectiva de residus fa, amb un percentatge del 38,8%, respecte al 46,7% del total del territori. 

Més info: Rubí se situa per sota de la mitjana catalana en reciclatge

Els infants de Rubí celebren el Dia Internacional de la Dansa

Els nens i nenes rubinencs han celebrat aquest divendres 3 de maig el Dia Internacional de la Dansa. L'acte ha estat repartit a 3 llocs diferents de la ciutat:  l'era de Ca n'Oriol, a la rambla del Ferrocarril i a l'amfiteatre del Castell. La iniciativa ha estat organitzada per l'Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí. 

Més info: Els infants de Rubí celebren el Dia Internacional de la Dansa

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.