La setmana començava amb la inauguració de la renovació de l'espai conegut com la Bombonera. Les obres han consistit a eliminar l'asfalt que separava la zona del parc amb el parc del bosc, integrant totes dues parts en una única gràcies a un camí que les connecta, unes taules de pícnic i un parc nou. El nou espai s'ha estrenat dins de la jornada participativa del Saló Urban, que ha posat el focus en la pacificació de l'avinguda de l'Estatut.
L'historiador local i col·laborador del TOT Rubí Jordi Vilalta, ha escrit aquesta setmana dos articles històrics. El primer un especial dedicat a la Festa Major de Rubí. En aquest cas ens explica la Festa Major del 2007, va ser una festa diferent. Eren anys de bonança econòmica que acabaria amb la crisi del 2008 i l'Ajuntament va fer una Festa Major on es va potenciar de manera clara la nostra història i el patrimoni cultural de la ciutat.
El segon article de l'historiador té a veure amb una imatge d'una classe dels Maristes de Rubí del curs 1972-1973. A la fotografia es pot veure un grup d'alumnes del col·legi de tercer d'EGB amb el professor Juan García controlant les seves tasques. Tots aquests nens han complert o bé estan a punt de complir els 60 anys.
Una altra de les notícies més sonades de la setmana ha estat un accident ocorregut el dilluns a la rotonda de Cova Solera. Un cotxe va bolcar al mig de la rotonda i es va desplaçar una unitat terrestre del SEM i 3 dotacions de bombers. Tot i el dramàtic de l'accident, la conductora va poder sortir pel seu propi peu del vehicle.
Avui se celebra la revetlla de Sant Joan, i Rubí ja ho té tot a punt. La festa s'iniciarà a les 23.30 h a la plaça de Pere Aguilera, on les autoritats municipals rebran la Flama del Canigó i es farà lectura del tradicional manifest sobre la cultura catalana. Cap a la mitjanit, el foc serà traslladat per la Colla de Diables de Rubí fins a l'Escardívol. La revetlla continuarà amb dues actuacions musicals.
A causa de les pluges de les últimes setmanes, el sistema Ter-Llobregat, del qual Rubí en forma part, passa de fase d'excepcionalitat a alerta. En fase d'alerta, es permeten 250 litres per habitant i dia i reduccions en diferents àmbits. Amb aquest canvi, el Ter-Llobregat torna a l'escenari en què es trobava el novembre del 2022.
Aquesta setmana també coneixíem les dades de l'informe anual sobre els salaris relatiu al 2022. Aquí es veu que el salari mitjà dels rubinencs durant el 2022 va ser de 27.271 euros bruts l'any. Això significa que a Rubí els sous estan per sota de la mitjana de Catalunya i del Vallès Occidental. Aquest estudi compara les dades de les cinc ciutats de més de 50.000 habitants del Vallès Occidental, entre les quals el salari dels rubinencs també es troba a la cua.
A poc més d'una setmana de la Festa Major, el consistori donava la sorpresa que el nedador rubinenc Dennis González seria el pregoner d'aquest 2024. González acumula molts èxits en natació artística, els més recents al campionat europeu de Belgrad, on l'any passat es va emportar dues plates i aquest any ha tornat amb tres ors, en categoria solo lliure, duo mixt lliure i duo mixt tècnic.
Els últims dies hem vist com ha arribat a les nostres llars la nova taxa comarcal per al tractament de residus. Part de la població desconeixia aquest nou impost, per la qual cosa els hi ha agafat completament per sorpresa. La taxa ve de delegar el tractament de residus al Consell Comarcal, una decisió que es va aprovar al ple municipal d'octubre. Aquí t'expliquem els detalls.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.