Les notícies més destacades de la setmana

Torna a veure les novetats més significatives dels darrers dies a la ciutat

La primera setmana d'abril de 2024 ha tingut diverses novetats a Rubí. L'actualitat ha estat marcada per dades, programació i altra informació. Les notícies més destacades han sigut: 

 

Les mones de videojocs i Disney, les més venudes a la Pasqua de 2024 a Rubí

El dilluns 1 d'abril va caure en el dia de La Mona. Aquesta popular tradició que es celebra a Catalunya i Rubí des de fa incomptables anys, ha tornat un any més a les pastisseries de la ciutat. Els hi vam preguntar a La Lyonesa, a la Sant Jordi i a la DICBO quines van ser les mones més sol·licitades, i ens van confirmar que les de videojocs com Sonic i Mario Bros, i de les pel·lícules Disney, com Wish i Lilo & Stitch, van ser les que més van arrasar.

Més info: Les mones de videojocs i Disney, les més venudes a la Pasqua de 2024 a Rubí

 

Els obrers i les obreres de la fàbrica de ca n’Alzamora, 1887

Jordi Vilalta ens ha portat un tastet del passat de la ciutat com a cada setmana. Les primeres línies del seu nou article comencen així: "La fotografia d'aquesta setmana és d'autoria desconeguda i es troba a l'Arxiu Fotogràfic del Museu de Rubí. Podem veure la plantilla d'obrers i obreres de l'anomenada fàbrica de ca n'Alzamora el 1887, que era situada a terres de la masia d'aquest nom. La imatge va ser acolorida per Josep Cornella i és del tot probable que els homes portessin bata blava, encara que no podem assegurar que les dones vestissin amb el mateix color. A les indústries del nostre país, especialment les del ram tèxtil, la mà d'obra femenina era molt més nombrosa que la masculina, i un bon exemple del que diem és la imatge que acompanya aquestes línies."

Més info: Els obrers i les obreres de la fàbrica de ca n’Alzamora, 1887

 

Ja es poden demanar els ajuts econòmics pels casals d'estiu 

El dimecres 3 d'abril, l'Ajuntament de Rubí va obrir les sol·licituds pels ajuts dels casals d'estiu, que seran del 2 de juliol al 2 d'agost. El termini per a presentar per a demanar aquesta ajuda econòmica finalitza el 16 d'abril, i es pot fer a través de la seu electrònica o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), al carrer Narcís Menard 13.

Més info: Ja es poden demanar els ajuts econòmics pels casals d'estiu

 

Rubí trenca la tendència a l'alça de l'atur dels últims mesos

Després d'uns quants mesos consecutius amb augments d'atur, Rubí experimenta una baixada de 7 persones més amb treball. Actualment, la xifra és de 4.250 aturats, el que suposa una taxa del 10,6%. 

Més info: Rubí trenca la tendència a l'alça de l'atur dels últims mesos

 

El Vallès Occidental registra 7 denúncies per violència masclista al dia

En el quart trimestre del 2023 es van registrar 602 denúncies per casos de violència masclista a la comarca. Encara que la xifra és preocupant, ha baixat un 13% respecte al tercer trimestre del mateix any, el que suposa 90 denúncies menys. No obstant això, el nombre en els últims 10 anys ha augmentat considerablement, ja que al mateix trimestre de 2013 es van presentar 367 denúncies.

Més info: El Vallès Occidental registra 7 denúncies per violència masclista al dia

 

Així viurà Rubí el Dia Mundial de la Salut

El 7 d'abril és el Dia Mundial de la Salut, que commemora l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1948. A Rubí s'han organitzat diferents activitats, que es portaran endavant entres els dies 6 i 8 d'abril, per prendre consciència sobre la necessitat de mantenir una bona salut.

Més info: Així viurà Rubí el Dia Mundial de la Salut

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.