Les notícies més destacades de la setmana

Dona un cop d'ull a totes les novetats dels últims dies

La setmana del 6 al 12 de maig ha estat marcada pels últims dies de la campanya electoral per als comicis al Parlament de Catalunya. No obstant això, l'actualitat a Rubí ha tingut altres novetats: 

 

Milers de rubinencs i rubinenques participen a la Cursa de la Dona

El diumenge passat, Rubí va viure una jornada molt especial. La ciutat va acollir la mítica Cursa de la Dona, amb 1.800 assistents, una xifra de rècord. Els participants van recórrer els carrers del centre de la ciutat, en un recorregut de 3.600 metres. En ser una iniciativa solidària, no va haver-hi premis ni classificació.

Més info: FOTOS | La Cursa de la Dona omple els carrers de Rubí

La casa Piera

Jordi Villata ens regala un troçet del passat de Rubí amb la seva secció setmanal. Aquest cop en s ha portat la història de la casa Piera, ubicada al carrer Balmes 31. "Encara que no té un nom definit, la podríem anomenar casa Piera pel cognom de l’última família propietària, que la van adquirir als antics amos, els Serra. Fou construïda després del 1918, any de l’arribada del tren elèctric de Rubí, atès que en la foto de la col·locació de la primera pedra del monument al Dr. Pearson, en un acte públic celebrat aquell mateix any, encara es pot veure la senzilla casa habitada pels Serra".

Més info: La casa Piera

Què es juga Rubí a les eleccions catalanes?

Amb les eleccions del 12 de maig, Rubí es juga molt. Molts projectes de la ciutat, que estan en mans de la Generalitat, poden tirar endavant o no depenent dels resultats del diumenge. Alguns d'ells són: l'hospital públic, el golf de Can Sant Joan, la segona estació de FGC, l'edificació de l'Escola del Bosc i els intercanviadors de trens.

Més info: Què es juga Rubí a les eleccions catalanes?

El TC inadmet el recurs pel 17-A dels pares del nen de Rubí assassinat a la Rambla

El Tribunal Constitucional (TC) no ha admès a tràmit el recurs dels pares del nen de 3 anys de Rubí assassinat a la Rambla de Barcelona en l'atemptat del 2017 per tal d'aclarir tots els detalls que encara es desconeixen sobre l'atac jihadista a Barcelona i Cambrils, sobretot el paper de l'imam de Ripoll.

Més info: El TC inadmet el recurs pel 17-A dels pares del nen de Rubí assassinat a la Rambla

Consulta els programes electorals dels partits per a les eleccions del 12-M

Dona un cop d'ull als programes electorals dels principals partits que corren als comicis al Parlament de Catalunya. De tots ells, 6 rubinencs formen part de 6 llistes diferents

Més info: Consulta els programes electorals dels partits per a les eleccions del 12-M

Tot llest a Rubí per acollir les eleccions al Parlament de Catalunya

Repassa tots els col·legis electorals, horaris, avenços de participació i totes les curiositats de les eleccions catalanes del 12 de maig de 2024.

Més info: Tot llest a Rubí per acollir les eleccions al Parlament de Catalunya

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.