Nova cara per al parc de la Pau i la Natura

L’Ajuntament arregla el camí i planta 77 nous arbres

Els rubinencs que passin pel parc de la Pau i la Natura, situat entre el Duet Sports i l’Escola 25 de Setembre, veuran que hi ha nous arbres plantats i s’ha arreglat el camí que el creuava i que sovint fan servir persones en bicicleta. Fins fa poc, aquest camí tenia un tram plen d’arrels que dificultaven la circulació, hi havia un desnivell a l’entrada del carrer Edison i els límits entre la gespa i el sauló no estaven definits.

A més, a la banda del carrer Marconi, l’entrada al parc estava parcialment tapada per unes places d’aparcament irregulars però consolidades sobre el sauló, que obstruïen el pas de vianants i ciclistes.

L’Ajuntament ha destinat en total 115.000 euros en diverses actuacions en el parc, que inclouen 77 nous arbres de diferents espècies per trencar amb la imatge homogènia adequades al clima i poc demandants pel que fa a reg.

“No volem plantar persones grans, plantem nens”

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha explicat que s’han aprofitat les obres al parc per millorar el sistema de reg i ha avançat que enguany, a causa de la sequera, probablement aquest s’haurà d’avançar.

Respecte les crítiques que sovint hi ha per l’escàs manteniment del verd urbà, Medrano ha contestat que “tot es fa amb la idea de fer un manteniment adequat” i ha destacat la importància de les espècies que s’han plantat: koelreutèries i salzes, aurons, morera de paper, freixes, plàtans (no el plataner comú) i sòfores, combinats amb els pollancres existents.

Segons Medrano, la majoria d’aquestes espècies no necessiten poda i combinar-les afavoreix que els arbres no agafin plagues alhora i tinguin una longevitat diferent, a més d’oferir una gamma de colors més diversa i “menys monòtona”.

Pel que fa a la mida dels nous arbres plantats en aquest parc i en altres de la ciutat, també sovint objecte de comentaris, Medrano ha explicat que són els arbres amb més futur vitalment. “No volem plantar persones grans, plantem nens. Si plantes un arbre gran la seva viabilitat es veurà compromesa (...) treure i posar un arbre adult és problemàtic, a més la vida útil ja l’has escurçat i també és molt més car”.

Arbres joves i bancs a la zona d'esbarjo per a gossos situat al parc de la Pau i la Natura. FOTO: NHS

Arbres joves i bancs a la zona d'esbarjo per a gossos situat al parc de la Pau i la Natura. FOTO: NHS

Al pipicà que hi ha situat en el mateix parc també s’han posat bancs, una font i s’han plantat diversos arbres, a més de posar il·luminació, una queixa reiterada dels usuaris d’aquest espai.

Tal com es va informar fa uns mesos, la pista esportiva compta des de fa uns mesos amb un nou enllumenat per poder fer esport les tardes de l’hivern i millorar la percepció de seguretat. Ara s’haurà de tornar a pintar com a manteniment pel seu ús intensiu per part de nens i joves, segons ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez.

La primera edil ha explicat que la millora del parc s’emmarca en el Pla director del verd urbà i ha recordat que part de les instal·lacions del gimnàs van ocupar un espai del parc del seu moment que no era zona verda i “hi havia la sensació que s’estaven traient arbres del parc”.

A més, tant l’alcaldessa com el regidor han anunciat que a l’inici de la primavera es farà alguna activitat al parc a mode d’inauguració oficial.

Camí entre el carrer Marconi de Rubí i l'Hospital General de Sant Cugat. FOTO: NHS

Camí entre el carrer Marconi de Rubí i l'Hospital General de Sant Cugat. FOTO: NHS

Connexió amb Sant Cugat per carril bici 

El tram verd del parc de la Pau i la Natura connecta amb un altre zona verda, la del torrent dels Alous, entrada que queda una mica més endavant, i també enllaça si es segueix el carrer Marconi fins al final, tot creuant el pont que passa per sota de l’AP-7, amb l’Hospital General de Sant Cugat.

En aquest sentit, Medrano ha dit que “tant de bo que aquest carril bici tingués la continuïtat que ha de tenir fins a l’Hospital General. Haurem de demanar a l’Incasòl que posi fanals i faci segur aquell camí perquè és una bona connexió i via de sortida de la ciutat sostenible”.

Una altra connexió molt reivindicada és el pas per a vianants i ciclistes per sota el pont de l'AP-7, entre Rubí i Sant Cugat. L’alcaldessa de Rubí ha revelat que “s’ha demanat 10 o 12 vegades aquest tema en reunions privades de treball a l’Incasòl. Portem molts anys demanant la connexió de la 1503, a l’altura del Leroy Merlin amb el centre comercial”.  

La carretera de Rubí al seu pas per sota el pont de l'AP-7. FOTO: NHS

La carretera de Rubí al seu pas per sota el pont de l'AP-7. FOTO: NHS

Segons Ana María Martínez, aquestes obres són competència de l’Incasòl, propietària dels terrenys i de l’Ajuntament de Sant Cugat, ja que aquest tram de la carretera forma part d’aquest municipi. De fet, el consistori del municipi veí ha anunciat recentment que ja està elaborant el projecte per fer unes obres que acumulen anys de retards.

Més info: Primer pas per connectar Sant Cugat amb Rubí a través d'un carril bici

Cal recordar que aquest pas per sota el pont de l'AP-7 és un camí molt transitat, sobretot per rubinencs que es dirigeixen a peu al centre comercial però també és un tram molt perillós, ja que no està correctament senyalitzat, no té il·luminació i a la poca seguretat existent, se li afegeix la sensació de degradació que li donen uns blocs new jersey col·locats per delimitar el pas.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.