Nova edició del programa SIOAS, per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Iniciativa dirigida a persones amb un grau de discapacitat entre el 33% i el 65%

Tercera edició a Rubí del programa SIOAS, que ofereix atenció individualitzada i orientació a persones amb discapacitat física, intel·lectual i/o sensorial, o amb algun trastorn mental, amb l’objectiu que trobin feina al mercat de treball ordinari. El programa es desenvolupa a la ciutat a través d’un conveni amb la Fundació Grupo Hada, que gestiona projectes d’inserció laboral i formació ocupacional per a persones amb discapacitat a diferents municipis del Vallès Occidental.

El programa Serveis Integrals d’Orientació Acompanyament i Suport (SIOAS) es planteja com un servei tutoritzat especialitzat que té en compte les circumstàncies personals i professionals de la persona usuària per determinar les seves capacitats i interessos i gestionar la seva trajectòria de formació o de recerca de feina.

En aquesta nova edició, el programa s'adreça a ciutadania amb un grau de discapacitat entre el 33% i el 65%. Segons estadístiques de 2019, a Rubí hi ha reconegudes de forma legal 3.522 persones amb un nivell de discapacitat dins d'aquesta franja. Tot i que una part d'aquests rubinencs i rubinenques no estan en edat de treballar, les demandes detectades des de diferents serveis confirmen que es tracta del grup amb més necessitat de recerca de feina i de formació professionalitzadora.

 

La tercera edició del SIOAS finalitzarà el 30 de juny de 2022. Per beneficiar-se d'aquesta iniciativa, cal fer la demanda a través de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) o el servei de Primera Acollida de Rubí Forma.    

La inserció laboral com a objectiu

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma i del Servei de Diversitat Funcional, organitza la tercera edició del programa Serveis Integrals d’Orientació Acompanyament i Suport (SIOAS), subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu.

En la seva anterior edició, es va atendre 22 persones, arribades principalment a través de Rubí Forma, l'OADF, l'Oficina Tècnica Laboral i els Serveis Socials. D'aquestes, se'n van acabar seleccionant 15 amb un grau de discapacitat a partir del 65%, que van completar els continguts del programa mitjançant tutories individuals o sessions en grup.

Quatre dels participants van realitzar de manera satisfactòria la formació tecnicoprofessional d'auxiliar d'operacions bàsiques de logística i packaging, amb una durada total de 180 hores teòriques i 80 hores de pràctiques en empresa ordinària.

A data d'avui, un dels usuaris ja ha estat contractat per l'empresa on va realizar les pràctiques. A més, hi ha altres dues persones en processos de selecció amb resultat satisfactori, a l'espera de resposta per part de l'empresa.  Actualment, l'equip de prospecció del SIOAS segueix treballant per ampliar aquesta xifra d'insercions.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.