Nova edició del programa SIOAS, per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Iniciativa dirigida a persones amb un grau de discapacitat entre el 33% i el 65%

Tercera edició a Rubí del programa SIOAS, que ofereix atenció individualitzada i orientació a persones amb discapacitat física, intel·lectual i/o sensorial, o amb algun trastorn mental, amb l’objectiu que trobin feina al mercat de treball ordinari. El programa es desenvolupa a la ciutat a través d’un conveni amb la Fundació Grupo Hada, que gestiona projectes d’inserció laboral i formació ocupacional per a persones amb discapacitat a diferents municipis del Vallès Occidental.

El programa Serveis Integrals d’Orientació Acompanyament i Suport (SIOAS) es planteja com un servei tutoritzat especialitzat que té en compte les circumstàncies personals i professionals de la persona usuària per determinar les seves capacitats i interessos i gestionar la seva trajectòria de formació o de recerca de feina.

En aquesta nova edició, el programa s'adreça a ciutadania amb un grau de discapacitat entre el 33% i el 65%. Segons estadístiques de 2019, a Rubí hi ha reconegudes de forma legal 3.522 persones amb un nivell de discapacitat dins d'aquesta franja. Tot i que una part d'aquests rubinencs i rubinenques no estan en edat de treballar, les demandes detectades des de diferents serveis confirmen que es tracta del grup amb més necessitat de recerca de feina i de formació professionalitzadora.

La tercera edició del SIOAS finalitzarà el 30 de juny de 2022. Per beneficiar-se d'aquesta iniciativa, cal fer la demanda a través de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) o el servei de Primera Acollida de Rubí Forma.    

La inserció laboral com a objectiu

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma i del Servei de Diversitat Funcional, organitza la tercera edició del programa Serveis Integrals d’Orientació Acompanyament i Suport (SIOAS), subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu.

En la seva anterior edició, es va atendre 22 persones, arribades principalment a través de Rubí Forma, l'OADF, l'Oficina Tècnica Laboral i els Serveis Socials. D'aquestes, se'n van acabar seleccionant 15 amb un grau de discapacitat a partir del 65%, que van completar els continguts del programa mitjançant tutories individuals o sessions en grup.

Quatre dels participants van realitzar de manera satisfactòria la formació tecnicoprofessional d'auxiliar d'operacions bàsiques de logística i packaging, amb una durada total de 180 hores teòriques i 80 hores de pràctiques en empresa ordinària.

A data d'avui, un dels usuaris ja ha estat contractat per l'empresa on va realizar les pràctiques. A més, hi ha altres dues persones en processos de selecció amb resultat satisfactori, a l'espera de resposta per part de l'empresa.  Actualment, l'equip de prospecció del SIOAS segueix treballant per ampliar aquesta xifra d'insercions.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.