Els majors de sis anys hauran de portar mascareta a l'escola com a mínim les dues primeres setmanes

Passat aquest període, es revisarà l’obligatorietat a partir dels 6 anys, i es determinarà en funció del territori i estat de la pandèmia

Els nens a partir de sis anys hauran de portar mascareta a les escoles com a mínim les dues primeres setmanes de curs. Són les darreres mesures sanitàries aprovades pel Procicat aquest dimecres en l’àmbit educatiu, de cara a l’inici del curs escolar el pròxim dilluns 14 de setembre. 

El Govern havia establert inicialment que la mascareta seria obligatòria a secundària, amb l'afegit que a primària només ho seria si la situació de l'epidèmia ho requeria. El Procicat ha considerat que, tenint en compte que l'alumnat encara no prové d'un grup estable perquè és l'inici de curs, és raonable que les dues primeres setmanes tots els menors portin mascareta. A més, també ha establert que el mal de coll i el refredat nasal, molt comuns en els menors, es consideraran símptomes si es combinen amb la febre o amb altres manifestacions de la Covid-19.

Altres mesures aprovades fan referència, per exemple, a la realització de reunions entre el centre i les famílies –que no poden ser presencials- o les reunions dels claustres d’escoles i instituts – telemàtiques i només presencials de forma excepcional, en grups inferiors a 10 persones-. També s’ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos. El document aprovat també estableix que, igual que en qualsevol entorn comunitari, l’ús de mascareta en els centres educatius sigui obligatori per a persones adultes. Per als docents del primer i segon cicle d’educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús, per raó de l’activitat docent, pugui interferir greument en l’objectiu pedagògic.

Tots els dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l’obligatorietat de dur o no mascareta. També s'han actualitzat els símptomes de Covid-19, que són la febre per sobre de 37.5, la tos, la dificultat per respirar, el mal de coll, el refredat nasal, la fatiga, el dolor muscular i el mal de cap, el mal de panxa amb vòmits o diarrea i la pèrdua d'olfacte o gust. Ara bé, com que el mal de coll i el refredat amb o sense mocs són molt comuns, només s'haurien de considerar símptomes potencials de Covid-19 si també hi ha febre o altres manifestacions.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.