Paradistes del Mercat Municipal promouen el pagament per Bizum

El confinament i les comandes a domicili han ajudat a impulsar aquest sistema entre els clients

“Em fas un Bizum?” Aquesta pregunta cada cop està més estesa entre els ciutadans a l’hora de pagar a mitges un sopar o comprar el regal d’un amic. Bizum s’ha convertit en un exitós sistema de pagament que setmana rere setmana guanya nous adeptes. De fet, el servei ja suma gairebé 10 milions i mig d’usuaris a l’Estat.

Ara, Bizum està entrant amb força als comerços, tan petits com grans. En el cas de la nostra ciutat, el Mercat Municipal s’ha convertit en un dels millors exponents de l’èxit del servei, que permet enviar o rebre diners de forma immediata. “El confinament va propiciar les comandes a domicili. Hi havia la recomanació de no tocar gaire els bitllets i les monedes i no podíem anar amb els datàfons a les cases dels clients. De cop ens vam adonar que Bizum era la solució perfecta per a aquesta situació”, explica Susana Navarrete, de la Cansaladeria Casas. “Un cop els clients van tornar a fer les compres de forma presencial al Mercat, alguns d’ells van continuar pagant amb Bizum”, afegeix Navarrete.

Per a Àngels Alpañes, de la carnisseria Nati, Bizum també s’ha convertit en un nou sistema de pagament. Reconeix que es fa servir més en les comandes a domicili que en les presencials, però admet que Bizum ja s’ha convertit en una eina més a tenir en compte. “L’èxit de Bizum és que és súper fàcil. Si les clientes tenen el meu número de telèfon, ja està! És com enviar un Whatsapp!”, diu Alpañes.

Diversos establiments del Mercat Municipal promouen el pagament a través Bizum. FOTO: Rubén Cabús

   

La Cansaladeria Oliva és un altre dels establiments del Mercat Municipal que també promouen el pagament per Bizum. Tot i així, Núria González creu que el sistema és “ràpid i segur”, però que difícilment tindrà èxit entre la gent gran, el target potencial de la seva parada. “Deixem pagar amb el Bizum perquè els clients més joves ho demanaven”, afegeix.

De moment, la Junta d’Adjudicataris del Mercat Municipal no ha impulsat una campanya específica de promoció d’aquest sistema de pagament, però l’entitat explica a TOT Rubí que donen suport a “tot el que siguin eines que facilitin la compra dels nostres clients a les parades del Mercat Municipal.”. Algunes parades, en canvi, han descartat fer servir Bizum per les dificultats que implica vincular aquest sistema de pagament als comptes bancaris d’empresa, tot i que no descarten implementar el sistema més endavant.

Bizum també ha arribat a alguns establiments de fora del Mercat que no accepten el pagament amb targeta de crèdit. 

Bizum en xifres

Bizum no és un aplicació convencional, sinó un servei integrat a les aplicacions de la majoria de bancs espanyols. Permet enviar o rebre diners de forma immediata i sense comissió per cap de les dues parts. En declaracions a Els Matins de TV3, l’economista Fernando Trias de Bes assegurava que Bizum és un sistema “totalment legal, ja que les transaccions queden registrades tal com passaria amb un pagament amb targeta de crèdit”. Trias de Bes considera que aquest mètode de pagament 100% espanyol s’està convertint en “una gran competència” de les targetes de crèdit i que l’únic inconvenient que té a dia d’avui és que no permet enviar i rebre diners amb usuaris de fora de l’Estat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.