Els paradistes dels mercats ambulants de Rubí no pagaran el rebut de 2021

L'Ajuntament vol alleugerir les pèrdues econòmiques que han significat les restriccions per contenir la Covid-19

L'Ajuntament de Rubí informa que ha anul·lat la totalitat de la taxa dels paradistes dels mercats ambulants no sedentaris del carrer Antoni Sedó i la plaça del Mercat corresponent a l'any 2021.

D'aquesta manera, el consistori explica que vol alleugerir les pèrdues econòmiques que han significat les restriccions per contenir la Covid-19.  Aquests dies, els paradistes rebran el cobrament de la taxa corresponen a l'exercici de 2020 un 30% reduïda. El rebut només comptabilitzarà els dies que s'ha pogut obrir el Mercadal i les parades de la plaça del Mercat i no contempla els dies que s'ha hagut de suspendre l’activitat per donar compliment a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

 

Durant l’estat d’alarma, l’Ajuntament, seguint les indicacions del PROCICAT, ha aplicat restriccions en matèria d’espais, canvis d’ubicació, distanciament de seguretat i aforaments màxims per a la clientela que han variat el desenvolupament habitual de l’activitat. Els mesos de gener, febrer i principis de març de 2020, el Mercadal va obrir amb normalitat. Des de l‘inici de les restriccions, el 14 de març, fins a la tornada el dia 20 de juny, el Mercadal ha tancat durant 15 setmanes i va tornar a tancar 10 setmanes més des del 9 de gener fins al 20 de març d’enguany. Des de llavors i fins ara, l’activitat es desenvolupa amb un 30% de l’aforament.

La taxa del Mercadal és de 137,5 euros per metre lineal l’any i un cop descomptats els 15 dies de tancament forçat es redueix en un 30% fins als 96,25 euros per metre lineal l'any que els i les paradistes han d’abonar per l’exercici 2020.

Per l’exercici de 2021, l'Ajuntament de Rubí informa que la taxa serà gratuïta.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.