Patinets elèctrics, gossos deslligats i mobiliari urbà concentren les actuacions dels agents cívics

La zona del centre i la Plana del Castell és la que acumula més actuacions

L'Ajuntament de Rubí informa que els agents pel civisme han dut a terme 1.778 actuacions entre el desembre i el març. Per nombre d’actuacions, la mobilitat és l’àmbit amb més actuacions per part de l'equip format per vuit agents. 439 accions tenen a veure amb aquest camp, que inclou les 397 actuacions d'informació sobre la prohibició de patinets elèctrics a l’illa de vianants i voreres, 35 suggeriments de millores que afecten la mobilitat a la ciutat, mentre que qüestions relacionades amb l’illa de vianants i el transport públic n’han comportat 4 i 3, respectivament.

La tinença responsable d’animals ha estat el segon concepte en requerir l’atenció dels agents. En aquest cas, han estat 370 accions de les que 201 tenen a veure amb gossos deslligats, 57 amb la neteja d’excrements, 48 han estat accions informatives, en 25 ocasions s’ha recordat la normativa sobre gossos potencialment perillosos, 20 actuacions han estat encaminades al reforç positiu i 19 han estat relacionades amb les zones d’esbarjo.

L’espai públic ha estat el tercer àmbit on més incidència han tingut els i les agents amb 304 accions. En aqust aspecte, el mobiliari urbà ha acumulat gran part de l’activitat amb 188 iniciatives. Parcs i jardins ha acumulat 56 actuacions, la neteja i manteniment n’ha sumat 31, el vandalisme 22 i embrutar la via pública 7.

 

Per zones geogràfiques, la Zona 4, que comprèn el Centre i la Plana del Castell, és el territori que acumula més actuacions amb un total de 448. La Zona 6 seria la següent amb 371 accions repartides per la zona Progrés, Rubí 200, el Mercat, Pla de CAn Bertran i Segle XXI. La tercera posició l’ocupa la Zona 3 amb 363 iniciatives de l’equip d’Agents pel Civisme als barris de Ca n’Alzamora, Can Vallhonrat, 25 de Setembre i Les Torres.

Els agents cívics no tenen poder sancionador però el seu objectiu és fomentar el civisme i la cura de l’espai públic. Recentment, els agents pel civisme han format part de les accions per fer front a la crisi sanitària i han participat en el repartiment de mascaretes entre la ciutadania. Des del consistori comuniquen que han reprès la seva tasca de conscienciació ciutadana incidint en les mesures prevenció sanitàries. Per exemple, promouen l’ús de mascaretes entre la ciutadania així com la necessitat de mantenir la distància social i també resolen els dubtes que planegen els veïns al voltant de la normativa vigent en cada fase del desconfinament.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.