Pedalada per homenatjar els ciclistes de Rubí atropellats

300 aficionats exigeixen a les administracions més seguretat i més mà dura amb els infractors

Uns 300 ciclistes han homenatjat aquest diumenge amb una pedalada a la carretera de les Costes del Garraf els companys de Rubí, morts en un atropellament múltiple a Castellbisbal el cap de setmana passat. Els aficionats han exigit a les administracions més seguretat i que endureixin les penes per als infractors.

"Estem cansats de tantes morts, som fràgils", ha denunciat Lilián Rodríguez, portaveu del Club de Ciclista de Cubelles. La marxa ha sortit de Castelldefels i ha arribat a Sitges a quarts de dotze del migdia. En la pedalada han participat membres del Club Ciclista Rubí, del qual formaven part les víctimes de l'atropellament, que han titllat l'accident d'"assassinat".

Ciclistes en la pedalada per homenatjar els atropellats a Castellbisbal. FOTO: Carola López (ACN)

Ciclistes en la pedalada per homenatjar els atropellats a Castellbisbal. FOTO: Carola López (ACN)

La pedalada ha estat organitzada pel Club Ciclista Cubelles i el Coyotes Bike Cubelles i ha aplegat ciclistes d'arreu de Catalunya. La majoria d'aficionats té companys que han resultat ferits o fins i tot morts a les carreteres mentre practicaven aquest esport. El col·lectiu ha denunciat que n'està "fart" de què les administracions no solucionin aquesta problemàtica i ha anunciat mobilitzacions mensuals com la d'aquest diumenge.

"Aquesta pedalada neix del sentiment de dolor que pateix tot el col·lectiu ciclista, hem de dir prou morts" ha relatat Rodríguez com a portaveu de la mobilització. "Exigim a les administracions més senyalització, més consciència, que endureixin les lleis perquè el que surti a la carretera a matar ciclistes sigui condemnat", ha reivindicat, tot denunciant que molts infractors són alliberats en poques hores. "Els cotxes també són una arma de matar i és un assassinat", ha clamat. En el mateix sentit s'ha expressat durant la lectura del manifest, quan ha denunciat que "és alarmant l'augment d'atropellaments a ciclistes dels darrers anys".

L'Òscar, que és membre del Club Ciclista Rubí, ha explicat que l'entitat s'ha sumat a la iniciativa per recordar i homenatjar els companys que van morir la setmana passada a Castellbisbal i per reclamar més seguretat a la carretera. A parer de l'entitat, el sinistre va ser un "assassinat" i no un atropellament.

Encara hi ha un ferit de gravetat

"El que volem és fer el nostre esport, que ens apassiona, amb seguretat i a vegades en sentim molt sols a la carretera", ha lamentat. De fet, ell assegura que s'està plantejant deixar la bicicleta perquè no veu garantit el seu "dret a circular amb un mínim de garanties". L'Òscar ha contat, visiblement emocionat,que el ciclista ferit de gravetat diumenge passat "sembla que ha millorat en les darreres hores", però continua ingressat en un centre hospitalari.

La pedalada ha acabat en una esplanada a tocar del Parc Ocio Aventura de Sitges, on s'ha llegit un manifest i s'ha fet un minut de silenci en record per les víctimes de l'atropellament múltiple de Castellbisbal. A l'acte hi ha assistit l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, el regidor d'Esports de Cubelles, Narcís Pineda, i el regidor d'Esports de Sitges, Jaume Monasterio.

Homenatge a Rubí 

Aquest dissabte 3 de setembre, l'Ajuntament de Rubí i la Federació ciclista té previst un altre acte que vol retre homenatge i demanar "justícia" a les víctimes de l'atropellament i els seus familiars.

L'acte consistirà en una concentració ciclista, oberta a tothom, a la Rambla del Ferrocarril. A partir de les 10 h, els ciclistes sortiran direcció al consistori, on es llegirà un manifest i es farà un minut de silenci.

Cal recordar que la Federació Catalana de Ciclisme ja ha anunciat que es personarà com a acusació particular en la causa contra l'autor de l'atropellament, que es troba actualment en presó provisional. L'Ajuntament també estudia fer el mateix quan el Senat aprovi la modificació del codi penal.

Sis ciclistes morts des de l'inici d'any

Amb l’atropellament mortal de diumenge passat contra un grup de ciclistes de Rubí, són sis els esportistes que han mort a les carreteres catalanes aquest any, quatre més que en el mateix període del 2021. Segons dades del servei Català de Trànsit, des del 2010 són 87 els ciclistes que han perdut la vida a l’asfalt.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació