Els pensionistes de Rubí denuncien l’ús de dades personals del CAP Mútua Terrassa

Asseguren que és una manera de captar clients per a les empreses privades de Mútua Terrassa

El Moviment per unes pensions públiques dignes i Rubí Sanitat han emès un comunicat en el que denuncien la privatització de les dades personals per a facilitar la contractació d’assegurances mèdiques privades. Els col·lectius asseguren que el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Mútua Terrassa de Rubí, entrega als pacients un document en el qual demanen que es presentin a un taulell, per donar el seu consentiment en forma de signatura per a l’ús de les seves dades personals.

Segons els pensionistes, aquesta gestió és il·legal ja que significa donar el consentiment a empreses privades de Mútua Terrassa, com són Fundació Assistencial Mútua Terrassa, Fundació Vallparadís i Aptima Centre Clínic SL, i és una manera de captar i registrar les dades de nous clients per a les seves mútues privades. En concret destaquen el paràgraf quart del consentiment, on s’indica: “així mateix, mitjançant la firma d’aquest document dona el seu consentiment per tal que les dades que siguin estrictament necessàries siguin cedides a l’entitat en què vostè tingui concertada la prestació dels serveis medicosanitaris i socials amb l’objectiu d’accedir al pagament del cost d’assistència”.

 

Segons els pensionistes, les dades de tots els pacients ja es troben a disposició de la Seguretat Social i de l’Institut Català de la Salut, amb el seu corresponent consentiment per parts serveis administratius directament vinculats a l’assistència sanitària. Consideren que la pràctica del CAP Mútua Terrassa és un pas més cap a la precarització de l’assistència sanitària pública.

Per aquest motiu, demanen que aquesta situació es posi en coneixement de l’Ajuntament de Rubí perquè iniciïn les oportunes gestions davant la Mútua Terrassa per acabar amb aquesta activitat i que posin en coneixement del Servei Català de la Salut aquesta “anomalia, il·legalitat i engany cap a les persones usuàries de la sanitat publica en aquest CAP”.