La policia va desmantellar a Catalunya gairebé dues plantacions de marihuana al dia durant el 2021

A Rubí l'any passat es va produir un homici relacionat amb un narcoassalt a Sant Muç i es van descobrir 1.300 plantes de marihuana a Castellnou

Durant el 2021, a Catalunya es va desmantellar, de mitjana, prop de dues plantacions de marihuana al dia, registrant 662 cultius decomissats en total. És gairebé el doble que l'any anterior, quan en van ser 393.

Així ho han explicat aquest dijous els Mossos d'Esquadra en el balanç anual sobre la lluita contra la marihuana, on també han exposat la seva preocupació per l'onada de gent que entra a aquest sector delinqüencial per culpa de la precarietat pandèmica. Ho han argumentat amb una dada: un 53% dels detinguts vinculats amb la marihuana no tenien antecedents penals. La xifra de detinguts totals per aquest delicte puja fins a 1.998, 250 més que al 2020, però la quantitat de droga decomissada baixa: de deu tones a nou.

A Rubí, cal recordar que a l’abril de 2021, un narcoassalt a un immoble de Sant Muç, on hi havia una plantació de marihuana, se saldava amb quatre detencions i la mort d'un dels assaltants que van irrompre violentament al domicili, armats i encaputxats.

Més info: Quatre detinguts pel narcoassalt a Rubí que va acabar amb un mort

Mossos d'Esquadra també van descobrir 1.300 plantes de marihuana a una casa situada a l’avinguda Castellnou de Rubí, per la forta olor a marihuana i el soroll dels extractors.

Més info: Els Mossos d'Esquadra descobreixen una plantació de marihuana a Castellnou

També a la ciutat, la Policia local desmantellava a finals d'any una plantació de marihuana ubicada a l’interior d’un pis del carrer de la Verge de Fàtima. arran de les tasques de control d’un petit incendi al mateix carrer.

Més info: La Policia local descobreix una plantació de marihuana arran d'un petit incendi

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.