Es presenta a Rubí el primer dels 15 trens de FGC per reduir la freqüència de pas

L’alcaldessa de Rubí aprofita per reivindicar una segona estació de Ferrocarrils a la ciutat i un nou mapa tarifari

Aquest dijous al matí, els tallers de Ferrocarrils a Rubí era un formiguer de polítics, personal de FGC i periodistes (vegeu galeria d'imatges). El motiu, la inauguració del primer dels 15 nous trens que permetran incrementar la freqüència a la línia del Vallès, concretament un tren cada cinc minuts a Rubí, Terrassa i Sabadell, i un cada 2,5 minuts a Sant Cugat, en hora punta. A més, els nous combois disposaran de connexió per carregar mòbils i tauletes a tots els seients. 

La presentació ha tingut lloc al Centre d’Operacions de Rubí (COR) de Ferrocarrils, on va arribar desmuntat en camions el primer tren divendres passat a mitjanit. A l'acte ha assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font.

Una estació de Ferrocarrils per a una població de gairebé 80.000 habitants

L’alcaldessa ha aprofitat l’acte institucional per reclamar una antiga demanda de la ciutat, que frega els 80.000 habitants, i que és disposar d’una segona estació de Ferrocarrils. L'alcaldessa ha recordat l'elevada concentració d'indústries a la ciutat, i com el pla específic de mobilitat del Vallès té previst una segona estació de FGC a la La Llana, on se situen moltes d'aquestes empreses. "Necessitem que es treballi de forma decidida perquè es converteixi en una realitat", ha dit Martínez.  

L'alcaldessa també ha reivindicat, amb la implantació de la nova T-Mobilitat, un nou mapa tarifari "que faci possible deixar enrere les zones i que el ciutadà pagui pel seu perfil i la distància recorreguda". 

El conseller en funcions, Damià Calvet ha recollit el guant i ha assegurat que des dels mecanismes de planificació de la Generalitat, l'ATM i el pla director de mobilitat del Vallès "hem contemplat com anem més enllà en aquest servei a Rubí que, en definitiva, és servei a tot el Vallès", i ha recordat que la línia metropolitana del Vallès entre Sabadell, Terrassa, Sant Cugat i Rubí dona servei a més de mig milió de persones. 

 
Damià Calvet, Ana María Martínez i Ricard Font, han parlat davants dels mitjans de comunicació. FOTO: Redacció

Damià Calvet, Ana María Martínez i Ricard Font, han parlat davants dels mitjans de comunicació. FOTO: Redacció

Connexió USB a tots els seients 

La primera de les noves unitats 115 estarà cinc mesos en proves i a partir d’aquí Ferrocarrils rebrà dos trens cada mes fins a completar la flota de 15 unitats. S'espera que circulin amb viatgers entre maig i agost del 2022. 

El tren està format per quatre cotxes, té una capacitat per a 775 persones, dos espais multifuncionals per a persones amb mobilitat reduïda i bicicletes, i disposa de connexió USB a tots els seients. També hi haurà 4 pantalles d'informació als usuaris per cada cotxe per a una major visió des de tots els angles. 

"30 milions de vacunes contra el canvi climàtic"

El president d’FGC, Ricard Font, ha explicat que s'han adequat els tallers de Rubí per poder guardar i mantenir els nous trens i digitalitzat tota la línia del Vallès, sobretot entre Provença i Plaça Catalunya, perquè els trens circulin en sistema automàtic per poder garantir la fiabilitat del servei”.

Així mateix, Ferrocarrils “contractarà més de 200 persones per a aquests nous serveis: 100 nous maquinistes que ja s’estan formant, un 40% dels quals són dones", i aquest estiu es farà un nou concurs per a contractar 100 nous agents d’estació i personal treballador per als tallers.

Segons Font, “aquest augment de 30 milions de viatges en l’oferta que suposarà el nou itinerari equival a 30 milions de vacunes contra el canvi climàtic. Aquesta és també una pandèmia contra la qual, com a operadors de transport públic, tenim el deure de lluitar”.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.