El projecte esportiu de Can Mir preveu altres serveis essencials per als veïns de les urbanitzacions

A banda dels equipaments esportius, també es contempla una Oficina d’Atenció al Ciutadà i un centre cívic

El passat 27 de novembre, l’equip de govern va aprovar en un ple municipal extraordinari els pressupostos per a l’any 2021, que inclouen la inversió de 400.000 euros per a la redacció del projecte executiu per a la millora de les instal·lacions de la zona esportiva municipal de Can Mir.

Per a l’escola de futbol Can Mir, dedicada a l’esport inclusiu,“aquest és un primer pas, importantíssim, per fer realitat un projecte que reivindiquem des de fa més de 5 anys i que va molt més enllà de l’àmbit esportiu i del barri de Can Mir”.

Un projecte de millora que va més enllà de l’àmbit esportiu

Segons l’entitat, la proposta inicial del projecte de millora de l’equipament va ser redactada pel club, a proposta de l’Ajuntament de Rubí, al gener de 2018 i contempla un seguit d’equipaments de caràcter esportiu, social i d’esbarjo a un espai de 22.500 metres quadrats que es troba ubicat entre els carrers Aiguafreda, Albiol, Camí del Racó i l’avinguda de Can Mir.

Concretament, la proposta del CEF Can Mir tenia prevista la construcció d’un camp de futbol 11 i d’un pavelló poliesportiu, sis pistes de pàdel, un rocòdrom, dos camps de petanca, un espai de ping-pong, una zona d’aparells gimnàstics per a la gent gran, un parc infantil, una zona verda i un aparcament.

“A partir d’aquesta proposta, l’Ajuntament ens ha comunicat que té previst incloure un centre cívic que donaria cabuda a les entitats i a activitats socials i de lleure per a totes les urbanitzacions, una Oficina d’Atenció al Ciutadà que permetria fer alguns tràmits sense desplaçar-se al centre de la ciutat, i s’està estudiant també la dotació d’un espai destinat a la Policia local”, expliquen des del CEF Can Mir.

 

Per al club, aquestes incorporacions extra esportives, el convertiran en un punt “neuràlgic” i un referent per als veïns de les urbanitzacions del voltant. “Un espai públic que donarà resposta a les moltes demandes i necessitats de la zona (...) Com a veïns, som molt conscients que les urbanitzacions necessiten una posada al dia pel que fa els serveis essencials que les equiparin amb la resta de la ciutat. Aquest projecte és complementari i no incompatible amb aquestes necessitats”.

L’entitat demana millores dels serveis bàsics a les urbanitzacions

Des del CEF Can Mir expliquen que el projecte bàsic a està redactat i s’haurà d’executar per fases durant els pròxims anys i l’equipament haurà de donar servei als veïns que viuen a les urbanitzacions del nord-oest de la ciutat.

L’entitat considera “ineludible” que les millores també se situïn en diferents àmbits, i citen alguns serveis bàsics com el manteniment de la via pública i dels espais verds, la neteja i la recollida de residus, la seguretat, el transport públic, l’enllumenat, l’asfaltat, així com la millora dels serveis de l’aigua, la llum, o les campanyes de sensibilització que afavoreixin el civisme i la convivència, entre altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.