Encara queda publicitat electoral als carrers de Rubí dos mesos després del 14-F

Ciutadans i la CUP són els partits amb més cartells pendents de retirar

Avui fa dos mesos de les eleccions al Parlament i més de dues setmanes de la segona sessió d’investidura frustrada. L’acord entre ERC i Junts per formar govern continua encallat i això ha impedit que, malgrat el suport de la CUP, Pere Aragonès encara no hagi estat investit president de la Generalitat. Mentrestant, a Rubí, les darreres eleccions del 14 de febrer continuen ben presents a la via pública: diversos partits polítics encara no han retirat tots els seus cartells electorals.

El TOT Rubí ha fet un extens passeig per la ciutat i ha pogut comprovar com encara queden molts cartells als fanals del centre, els barris i les urbanitzacions. Ciutadans és, sense dubte, el partit que pitjor ha gestionat la retirada de la publicitat.

Els cartells de Para que ganemos todos, l’eslògan de campanya de Ciutadans, encara es poden trobar en espais molt cèntrics de la ciutat, com ara la plaça de la Nova Estació, el carrer Magí Raméntol o la plaça Salvador Allende, entre altres. La imatge d’Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa també podem trobar-la a les urbanitzacions, com ara a Can Serrafossà, on el partit taronja té diversos fanals ocupats a l’avinguda Castellbisbal.

Cartell de la CUP a la plaça Figueras. FOTO R. Cabús

Cartell de la CUP a la plaça Figueras. FOTO R. Cabús

La CUP és el segon partit que té més feina pendent a Rubí, segons ha pogut comprovar aquest mitjà. Els cartells d’Un nou cicle per guanyar, amb Dolors Sabater, Eulàlia Reguant o Carles Riera, es poden trobar a la plaça Figueras, al carrer Madrid, al carrer Mare de Déu de Lourdes, a l’avinguda de Can Vallhonrat i al pont de Can Jardí. A diferència de Ciutadans, en la majoria de casos no hi ha una línia de fanals ocupats, sinó alguns d’aïllats.

El PSC encara té un cartell electoral a l’avinguda de les Olimpíades.

El PSC encara té un cartell electoral a l’avinguda de les Olimpíades.

Cartell d’ECP a la plaça Aragó, a Ca n’Oriol. FOTO: R. Cabús

Cartell d’ECP a la plaça Aragó, a Ca n’Oriol. FOTO: R. Cabús

La resta de partits han estat força més resolutius a l’hora de recollir els seus cartells electorals. Tot i així, dos mesos després del 14-F, el TOT Rubí encara n’ha pogut trobar alguns. Per exemple, el PSC s’ha oblidat de recollir un cartell de Salvador Illa ubicat a l’avinguda de les Olimpíades; En Comú Podem manté el seu eslògan d’El canvi que Catalunya mereix en un fanal de la plaça Aragó; i a la plaça del Doctor Guardiet sembla que sigui Laura Borràs (Junts) qui ens recordi que en aquella plaça està prohibit patinar i jugar a pilota. L’equip del TOT Rubí no ha trobat cap cartell de la resta de partits que es presentaven a aquests comicis.

A la plaça del Doctor Guardiet encara hi ha un anunci de Junts per Catalunya. FOTO: R. Cabús

A la plaça del Doctor Guardiet encara hi ha un anunci de Junts per Catalunya. FOTO: R. Cabús

Com es reparteixen els partits els fanals de Rubí?

El repartiment de fanals i espais on ubicar els cartells, pancartes i banderoles de propaganda electoral el coordina la Junta Electoral de zona -en aquest cas, la de Terrassa. Un representant de cada formació política escull quins fanals vol, seguint un ordre establert en funció dels resultats electorals en els anteriors comicis equivalents. La col·locació i retirada de cartells, banderoles i pancartes va a càrrec dels partits i s’ha de fer seguint les indicacions del Servei d’Ocupació de l’Espai Públic de l’Ajuntament.

Així doncs, els cartells s’han de col·locar de forma que no dificultin la visibilitat dels senyals de trànsit ni la normal circulació de vehicles i/o vianants. A més, han d’estar col·locats a una alçada suficient per permetre el pas de vehicles i/o vianants (5 metres les que puguin afectar les calçades i 2,2 metres les voreres, comptant sempre des de la part més baixa de la banderola o pancarta). Els cartells que no compleixin la normativa podrien ser retirats pels serveis municipals dipositant-les a les dependències de la Policia Local i a disposició dels titulars, que es farien càrrec de les despeses ocasionades.

Segons ha explicat l’Ajuntament al TOT Rubí, en cas que els partits no retiressin la publicitat en el termini fixat per la Junta Electoral, els serveis municipals procedirien a l’execució subsidiària, passant-li el càrrec al sol·licitant. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la Junta Electoral de Terrassa no va marcar cap data límit per retirar la publicitat electoral de la via pública i, per tant, no s’ha pogut procedir a aquesta retirada subsidiària.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.